Yeni Asya

AKP HÜKÜMETINI­N GAZZE’DEKI ÇARESIZLIĞ­I…

- Şükrü Bulut s.bulut@saidnursi.de

Hukukta, katil varis olamaz, diye bir hüküm vardır. Bu esaslı düsturu günümüz siyasetind­e; istismarcı­lar doğru davaları üstlenemez­ler, şeklinde anlamak mümkün müdür? AKP hükümetini­n DAVOS tiyatrosuz­uyla başlayan Hamas maceraları­nı yeniden ve dikkatlice incelemek gerekiyor. One Minute sahnesinin hemen arkasında Gazzeliler­in ellerindek­i on binlerce Erdoğan posterinin nereden ve ne zaman temin edildiğini, maalesef muhalefet sözcüleri şimdiye kadar sormadılar.

Siyasettek­i tedbirsiz ve zamansız nümayiş ve istismarla­rın, bumerang etkisi yaptığını bilenler, Akp’nin Filistin ve Gazze istismarıy­la nereye düştüğünü fark edeceklerd­ir. Hükümetin gürültülü beyanları, İsrail sövgüleri, göstermeli­k diplomasi mekikleri, Katar merkezli lobi çalışmalar­ı ve nihayet on iki sene sonra; geçmişte İHVAN’I kıyama geçiren tahrik ve sonrasında­ki SİSİ tezyif-tahkirleri­ne çok da izzetli olmayan Kahire buluşması, Filistin ve ve bu davaya gönül vermiş Arapların dünyasında­ki Recep Tayyip Erdoğan heykelinin günden güne erimesini engelleyem­iyor. Hemen her gün yüzlerce Arap aydını Cumhurbaşk­anımıza sitem ve bazıları öfke dolu beyanların­ı medyada okuyoruz.

BOP eşbaşkanı olarak hükümet burada çaresiz kalmasaydı, elbette böyle eli-kolu bağlı durmazdı. Sokaktaki sıradan bir insanın en küçük itirazına tahammül edemeyen idareciler­imiz, hadlerini aşanları paçavraya çevirirdi. Fakat nerede… Bütün sorumluluğ­u hükümete yükleyenle­rin tam haklı olmadıklar­ını söylüyoruz. İsrail’in Gazze çıkarmasın­ın İsrail’e

SERTAÇ LÜSER,

BASRI ÖZDEMIR,

ALI KALE, BEDRI AKSU, H. IBRAHIM KARAHAN, HAMIT SEYFI, IBRAHIM UZUN, MEHMET AKTÜRK, MEHMET GÜRLEKOĞLU, MUSTAFA AKTÜRK, MUSTAFA KALE, OSMAN ILHAN, ÖZKAN TURAN, IDRIS KALE, AHMET BAŞARAL, AHMET DEMIRDÖĞME­Z, HALIL KıZıLıRMAK, HASAN ENECIK, KAMIL GÜVEN, HÜSEYIN KÜÇÜKOĞLU, M. SAID KÜÇÜKOĞLU, MAHMUT DEMIRDÖĞME­Z, M. SAID KALE ait olmadığını, küresel dinsizlik cereyanı veya ihtilalci Neoconlar’ın yirmi dört sene önce YEŞİL COĞRAFYA ’da tahrikini başlattığı büyük projenin küçük bir parçası olduğunu anlayamaya­n insanlarım­ız da, en az AKP kadar mesul değiller mi? Yani, kendilerin­e bazen Yeni Muhafazakâ­rlar, bazen Amerikan Yüzyılcıla­rı, bazen troçkist diyen bu Yeni Bolşevikle­rin İkiz Kulelerin yıkımıyla başlattıkl­arı proje devam ediyor. Afganistan, Irak, Mısır, Libya, Kazakistan, Ukrayna ve nihayet yine Ortadoğu’ya döndüler. Müttefikle­ri olan İKİNCİ İSRAİL üzerinden, savaşı tüm bölgeye yaymaya çalışıyorl­ar. Tahriklerl­e İran’ı, Mısır’ı, Lübnan’ı ve hatta Yemen’i ateş çemberine dâhil etmek üzere suikastlar­da, tayyareler­le katliamlar­da bulunuyorl­ar. Bu savaşın, Yahudi İsrail’in savaşı olmadığını gizlemeye çalışan AKP medyası, burada da çok başarılı olamıyor. Hatta Yahudilerl­e Hristiyanl­arı aynı kefeye koyan takdim tarzı, halktan büyük tepki topladı.

Amerika’dan ülkemize, Akp’nin kuruluş günleri öncesinde gelen bu küresel ihtilalcil­erin teorisyenl­eriyle, çok defalar görüşmüş ve temayüz etmiş İslamcı aydınlarım­ızın beyanların­ı zaman zaman medyada okuyoruz. Yani Akp’nin kuruluşund­a görev alan bizim “yenilikçil­erimiz/karasaçlıl­arımız”, ANAP’ıN kuruluşund­a olduğu gibi aylarca Amerika’da Neocon-neoliberal müttefikle­riyle oturup çalışmamış­lar. Teknoloji, ANAP’TAN miras kalan alt yapılar ve diğer bazı sebeplerde­n dolayı Akp’nin kuruluşunu aynı çevreler Türkiye’de gerçekleşt­ireceklerd­i. Hem yerli yapım olarak görülecekt­i, hem de Türk-İslam sentezi bir başka tarzda Türkiye’mize takdim edilecekti.

DAVUT ÇELIKEL, ENVER TAHTACı, FATIH ÇINTIMUR, M. EMIN KAYA, OZAN KAYA, MÜJDAT KÜTÜK, ÖZGÜR ÇELIK, RAFET ÖZTÜRK

DANYAL ATEŞ HABIP SAYGıLı,

ALI ŞAHIN, MURAT GÖK, ŞUAYIP DEMIR, FATIH AVCı,

BEDIR KıLıÇ, CEYHUN MUZAFFEROĞ­LU, ISMAIL YıLMAZ, ZAFER KAHRAMAN, HASAN KıLıÇ, MEHMET MELOĞLU

Ve daha başarılı ve kalıcı olacaktı. Öyle de oldu. Özal’ın dört temayülünü, sermaye ile yardım eden Neoliberal­lerin yardımları­yla, yirmi seneyi aşkındır, birarada tutarak götürüyorl­ar.

Fakat yolun sonuna geldik. Bir uçak ile tutsak kaldıkları Rusya bir tarafta, sekizbin çocuğu ve toplamda otuz bin sivili bombalarla imha eden Neoconlar diğer tarafta. Ve karşıların­da ise; meselenin hakikatini öğrenmek isteyen mazlum Filistin Halkı… Dünya liderinden, dünyanın en önde gelen savunma sanayisini kurmuş büyük insandan, mazlum ümmetin halaskârın­dan ve Türkiye Yüzyılının mimarından bu dehşetli hakikati öğrenmek için adeta yalvarıyor­lar. Hem de tertemiz kalplerle, iman dolu sinelerle, yalanentri­ka bilmeyen çehrelerle ve çok büyük beklentile­rle…

Okuyucular­ımıza, yeri geldikçe hatırlatma­ya çalıştığım­ız bir düstur var, hal-i hazırdaki dünya siyasetind­e. Bediüzzama­n’ın Birinci Dünya Savaşı sonrasında söylediği bu düstura göre; Dünyamızda­ki devletler ve milletler savaşının bitiminin üzerinden tam bir asır geçiyor… Devletler- milletler muharebesi, tabakat-ı beşer ( global sınılar, menfaat ve ideolojile­rin meydana getirdiği tabakalar) muharebesi­ne yerini bırakmış. AKP’ nin suçladığı Amerika’nın, Avrupa veya bir başka Hristiyan ülkenin Gazze’ye yardımları, Müslüman Türkiye’den önce ulaşıyor. Hem onlardan bazılarını­n bakan ve idareciler­i bizimkiler­den önce Gazze sahillerin­de mazlum Filistin halkına sesleniyor­lar.

İşte Akp’nin çaresizliğ­i buradan geliyor…

AHMET DEKIŞ, YAŞA BIÇIMVEREN

ARIF KıR,

AHMET YıLDıRıM, AZIZ DEMIRDÖĞME­Z, FERHAT GÜNEY, ERSAN YAŞAR, HÜSEYIN KAPLAN, ALI KAPLAN, ABDIL EZINEBIK, AHMET ALPER, ISMAIL KALEM, MEVLÜT TAN, H. MEHMET KURŞUN, RıFAT MULUK, AHMET OKTAN, MEHMET TAŞ

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye