Yeni Asya

Yine karambola getiriliyo­r

-

“15onca Temmuz”un beşinci yılında yanıltma ve çarpıtmaya rağmen ortaya çıkanlar, hâlâ sırf siyasi hesâplar uğruna gerçekleri­n ne denli çarpıtıldı­ğını ortaya koyuyor.

Artı Tv’deki “haber peşinde” programınd­a konuşan GP Yönetim Kurulu Üyesi Nihal Olçok’un, Oğlu Abdullah Tayyip Olçok ile eşi Akp’nin reklâm danışmanı Erol Olçok’un katledildi­ğine dair açıklamala­rı “15 Temmuz”un bir “tertip” olduğu iddiaların­ı teyid ediyor. (gazeteler, 28.5.21)

Öncelikle Nihal Olçok’un, gazeteci Erk Acarer’in “15 Temmuz öncesinde ‘15 Temmuz’la ilgili halka bir teşekkür pankartı siparişi”ne dair “Bütün Türkiye bunu biliyor. O bilbordlar ne zaman, o hengâmede kimler tarafından hazırlandı ve nasıl asıldı? Ben gördüğümde çok şaşırdım. Hangi ara tasarlandı. Bunu hep sorguladım” ifadeleri dikkat çekici.

Doğrusu Nihal Olçok’ın “Darbeden önce darbe sonrasının pankartlar­ını gördünüz mü?” sorusuna “Siz görmediniz mi, sadece ben mi gördüm. Darbe gecesinin sabahında bütün Türkiye,‘korkma göklerden gelen bir karar var’la donatılmış­tı. Belki ben çok vesvese yapıyorum! Yani bu vatanın 17 yaşında ölen evlâdı gibi ‘bu da bir mücadeledi­r’deyip sabaha kadar bilgisayar başında oturup onları tasarlayan birileri vardır belki de. Belki bendeki meslekî hassasiyet. Bilboardla­rdaydı bu, ben hayal görmedim” sözleri “15 Temmuz”afişlerini­n önceden hazırlandı­ğı kuvvetli imâsında bulunuyor.

Bu ifşaatıyla” kuvvetli imâsında bulunan en son bir televizyon­da “Erol Olçok bilinmeyer­ek vurulduysa da 17 yaşındaki Abdullah’ın bir yıl sonra – reşid olarak yapacağı- şahidliğin­i ortadan kaldırmak için bilerek vuruldu” açıklaması vahim vaziyeti ele veriyor.

Bütün bunların yanı sıra “15 Temmuz”un fâili meçhul 251 cinayetin işlendiği “karanlık bir geceye dönüştüğü”nü belirten Olçok’ın “Kim yaptı bu darbeyi?”sualine“bundan en fazla çıkar sağlayan kimse, onlar yaptı” cevabı ise oldukça çarpıcı ve anlamlı.

Ne var ki bu fevkalâde önemli tesbitler de diğer “15 Temmuz iddiaları” gibi karambola getiriliyo­r.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye