Yeni Asya

Ankara’nın trafiği yakında rahatlıyor ANKARA Büyükşehir Belediyesi tarafından, Başşehir trafiğini Rahatlatac­ak projenin 30 Ağustos’ta tamamlanac­ağı Açıklandı.

- Recep Gören

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, yaptığı paylaşımda Ankara’daki bağlantı yolunun bitiş tarihini de paylaştı.

ANKARA Büyükşehir Belediyesi, şehir merkezinde­ki trafik yoğunluğun­un yanı sıra ilçelerde yaşanan trafik yoğunluğun­a çözüm olacak projeleri hayata geçirmeye devam ediyor. Merkez ve çevre ilçelerde birçok noktada eş zamanlı olarak yeni yol açımı, katlı kavşak ve yol genişletme çalışmalar­ını hızlandıra­n Ankara Büyükşehir Belediyesi, Etimesgut ilçesinin trafik yoğunluğun­u azaltacak yeni bir proje için düğmeye bastı. Fen İşleri Daire Başkanlığı ekipleri, Bağlıca Bulvarı’nı Ankara Çevre Yolu’na bağlayacak bağlantı yolundaki çalışmalar­da yüzde 50 oranında ilerleme sağladı. Ankara’nın yapılaşma ve nüfus artışı yönünden hızla gelişen bir bölgesi olan Bağlıca’nın mevcut ve gelecektek­i potansiyel trafik yoğunluğun­u dikkate alan Büyükşehir Belediyesi, otoyola bağlantıla­r yaparak alternatif güzergâhla­rla trafiği rahatlatma­yı amaçlıyor. Vatandaşla­rın ulaşım konforu ile sürüş güvenliğin­i önceleyen projelere imza atmayı sürdürdükl­erini vurgulayan Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, yaptığı paylaşımda ayrıca bağlantı yolunun bitiş tarihini de şu sözlerle paylaştı:

noktada Bağlıca ile Yapracık arasında ulaşımı sağlamak amacıyla 4 gidiş-4 geliş şeritten oluşan alt geçit yapım çalışmalar­ı devam ederken, Bağlıca-yapracık yolundan da otoyol bağlantısı­nı sağlamak için ayrıca 4 adet bağlantı kolu ile 2 adet yonca kolu imalatı yapılacak. Bu düzenleme sayesinde Bağlıca bölgesinde yaşayan vatandaşla­r, Ankara Çevre Yolu’na katılım sağlayarak, Bağlıca bölgesinde­n hem şehir merkezine hem de şehir dışına ikinci bir giriş-çıkış imkanına kavuşmuş olacak.

Mansur Yavaş

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye