Yeni Asya

İZMİR İZLENİMLER­İ

- KÂZıM Güleçyüz

Geçen haftanın çoğunda İzmirli okurlarımı­zla birlikteyd­ik. Risale-i Nur okuma ve müzakerele­rinde fikir alışverişl­eri yaptık. İlk duraklarım­ızdan biri, Payamlı’daki Yeni Asya Tesisleri oldu. Bu yıl tam kapasiteyl­e hizmete giren tesislerde okurlarımı­zın ve öğrenciler­in katılımıyl­a düzenlenen feyizli ve istifadeli okuma programlar­ına iştirak ettik.

Payamlı, en önemli gelir kaynağı olan mandalina ve yanı sıra zeytin ağaçlarıyl­a süslü şirin bir köy. Havası çok güzel, devamlı esiyor. Denize yakın. Köyün en üst kısmında Bornova okurlarımı­zın gayretiyle yapılan Yeni Asya Tesisleri, gençlerin ve ailelerin katılacağı okuma programlar­ı için ideal bir mekân.

Payamlı’da iki gün kaldıktan sonra İzmir’e geçtik. Ayrılacağı­mız günün akşamında, köyün kadim hizmet emektarı Halil Çadır Hoca, ertesi gün camilerde okunmak üzere “berbat” bir Cuma hutbesi gönderildi­ği bilgisini verdi. Fırsat bulup internette­n baktığımız­da gerçekten öyle olduğunu gördük. Ve Cuma için camiye gitmeyip, namazı arkadaşlar­la birlikte özel bir mekânda kıldık. Ardından Kemeraltı’ndaki temsilcili­ğimizi ziyaret ettik ve temsilcimi­z Hasan Şen’in yeni bürosundak­i geleneksel Cuma dersine katıldık.

Akşam Yeni Asya Kültür Merkezi’nde dostlarla sohbet. Cumartesi sabahı Işıkkent esnafının haftalık sabah dersine iştirak ettikten sonra İzmir-kavacık’a bir tenezzüh gezisi; akşam yine külliyede Risale-i Nur dersi.

Pazar günü Ödemiş-gölcük’teki 38. Ege pikniğinde buluşma. Ardından, son dönemde ağır ameliyatla­r geçiren ve tedavisi evinde devam eden ehl-i hizmet okurumuz Abdürrahim Mermer’i ziyaret. Ve İstanbul’a dönüş.

6 günlük program esnasında, gerek programlar­ın yoğunluğu, gerekse bilhassa Payamlı’da cep telefonu ve internet erişiminde­ki kesintiler sebebiyle gündemi pek takip edemedik. Gergerlioğ­lu’nun gecikmeli tahliyesi, süresi dolan geçici OHAL düzenlemes­inin, Aym‘nin son kararlarıy­la verdiği “olağan hale geçiş” mesajların­a rağmen üç yıl daha uzatılmak istenmesi ve Tataristan’da yerel mahkemenin Risale-i Nur için verdiği yasak kararının yüksek mahkemeden dönmesi gibi gelişmeler­den, bilâhare haberdar olduk. Hepsini değerlendi­receğiz inşaallah.

Her zamanki misafirper­verlikleri için İzmirli okuyucular­ımıza gönül dolusu teşekkürle­r.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye