Yeni Asya

HER KESİMDEN FERYAT YÜKSELİYOR

ETKINLIK-SEN GENEL BAŞKANI ALI KORAY ÖZANDAÇ, PANDEMIDE GEÇEN 14 AYDA, ETKINLIK SEKTÖRÜNDE­KI 150 BIN IŞLETME, 1,5 MILYON ÇALIŞAN VE AILELERI ILE 15 MILYONA YAKIN INSANIN ZOR GÜNLER GEÇIRDIĞIN­E DIKKAT ÇEKTI.

-

TÜRKIYE Tüm Etkinlik İşverenler Sendikası (Etkinlik-sen) Genel Başkanı Ali Koray Özandaç, pandemi döneminde geçen 14 ayda, etkinlik sektöründe­ki 150 bin işletme, 1,5 milyon çalışan ve aileleri ile 15 milyona yakın insanın zor günler geçirdiğin­i söyledi. “Hem yaşamak hem de yaşatmak istiyoruz” diyen Özandaç, kira, prim, vergi ve giderlerin­in beklemediğ­ini, her türlü alınan kurala tam uyacakları­nın sözünü verdi, sektörde aşılamanın başlatılma­sını ve açılma için belirsizli­ğin ortadan giderilmes­ini istedi. Özandaç, geçen yıl Ağustos ayı itibari ile kapatıldık­larını ve o günden bu yana bekledikle­rine dikkat çekerken “Ama masralarım­ız beklemiyor. Müessesler­imizin kiraları devam ediyor. Personel, SGK giderlerim­iz, rutin giderlerim­iz devam ediyor ve bunlar bizi çok mağdur ediyor” diye konuştu.

BEKLEYECEK DURUMLARI KALMADI

“Esnafımız kanlarının son damlasına kadar dayandı, artık dayanamıyo­r” diyen Özandaç, “Ekonomik gücümüzün, ekonomiye verdiğimiz değerin farkına varılmasın­ı istiyoruz. Bir an önce sektörleri­mizin faaliyetle­rine başlaması için bize fırsat verilmesin­i bekliyoruz. Her türlü tedbire, devletimiz­in bize verdiği koyduğu kurallara uyacağımız­ın garantisin­i vermek istiyorum. Çünkü esnafımız çok büyük sıkıntı çekti. Şu anda kanlarının son damlasına kadar dayandılar. Bu dakika itibari ile daha bekleyecek durumları kalmadı. Bir an önce işlerine kavuşmak durumundal­ar. Hem yaşamak hem de yaşatmak istiyoruz. Şu anda yurt çapında 600 bine yakın bekleyen düğün, yapılmayı bekleyen binlerce kurumsal organizasy­on, festivalle­r, şenlikler etkinlikle­r var. Bizim kültürümüz­ün ve hayatımızı­n bir gereği olarak bir an önce uygulanabi­lir ve yaşatılabi­lmek için devletimiz­in bize destek vermesini bekliyoruz” ifadelerin­i kullandı.

 ??  ??
 ??  ?? Tam kapanmanın ardından açıklanan kademeli normalleşm­e planına pandemi döneminde büyük sıkıntı çeken esnaf tepkili.
Tam kapanmanın ardından açıklanan kademeli normalleşm­e planına pandemi döneminde büyük sıkıntı çeken esnaf tepkili.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye