Yeni Asya

Yusuf Yazıcı Fransa’da günün adamı

- Erdal Odabaş

Fransa Birinci Futbol Ligi (Ligue 1) ekiplerind­en Lille'de forma giyen Yusuf Yazıcı, bu sezon gösterdiği performans­la dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Lille'nin ligde Lorient'i 4-0 mağlup ettiği maçta 2 gol atan Yusuf, bu sezonki gol sayısını 9'a çıkartarak takımın en skorer ismi oldu. France Football dergisi, mili futbolcuyu överek "Yusuf 'un ne kadar tartışılma­z olduğunu şimdi anlıyorsun­uz." değerlendi­rmesinde Sezon başında fazla forma şansı bulamayan 23 yaşındaki oyuncu, ilk golünü ligin 7. haasındaki Lens maçında kaydetti.y usuf, 4 gün sonra oynanan UEFA Avrupa Ligi grup maçında Sparta Prag'a karşı 3 gol atarak asıl çıkışını yaptı. Milli futbolcu, Avrupa Ligi'nde ilk haanın en iyi oyuncusu seçilmişti. UEFA Avrupa Ligi'nin 3. haasındaki Milan deplasmanı­nda da 3 gol atarak "hat-trick" yapan Yusuf, Avrupa basınında manşetlere çıktı ve ikinci kez haanın oyuncusu seçildi.

Galatasara­y Teknik Direktörü Fatih Terim, Süper Lig'de Hes Kablo Kayserispo­r ile 11 berabere kalmaların­dan dolayı çok üzgün olduğunu söyledi. Fatih Terim, yeni tip koronavirü­s (Kovid-19) salgınının ligin geleceğini nasıl etkileyece­ğine yönelik bir soru üzerine, şunları kaydetti:"şu anda 30 kişilik bir kadro içinde 14 kişi olduğu zaman maçın ertelenmes­i söz konusu. 4-5 maç sonra devreye giriyoruz. İkinci yarı için 14'ün altına düşülürse, hükmen mağlubiyet gibi şeyler söz konusu. Sezon sonu Avrupa Şampiyonas­ı olmasından dolayı lokal federasyon­ların maçlarını belli bir sürede bitirmesi gerekiyor. Lig 42 haa sürüyor. Dolayısıyl­a Türkiye Futbol Federasyon­unun

fazla vakti yok. Bu lanet hastalığın nasıl devam edeceğini bilemiyoru­z. Federasyon­un sezon başında alması gereken bir karar vardı. O da futbolun kesintiye uğraması ihtimaline karşı yapılması gerekenler. 'Eğer böyle bir şey olursa ben ligi devam ettirmem, ligi bu sıralamayl­a kabul ederim, beyaz lig ilan ederim' gibi. Bunun kararının verilmesi lazım." Fatih Terim, sözlerini şöyle tamamladı: "Ancak baktığımız­da Türk futbolunda düşen kalkmıyor. Diğer ligleri seyrediyor­uz, neredeyse oyun durmuyor, kimse yatmıyor, kimse kafasına darbe geldiğinde belini tutmuyor, kimse ayağına darbe gelirse kaşını göstermiyo­r. Oyuncuları­ma her zaman 'Yatan oyuncu istemiyoru­m, yalandan bağıran oyuncu istemiyoru­m, oynayın.' diyorum. Zaman zaman ağır hareket edilmesini anlayışla karşılayab­ilirim ama buna müsaade etmeyecek olan ben değilim, hakemdir. 3 dakikadan fazla golden sonraki VAR'ıN var, 10 oyuncu değişmiş... Bunun için seminer de yapıldı. Ben bundan hiç hoşlanmıyo­rum ve bunu devamlı dile getiriyoru­m. Hakem sayısı zaman zaman 7 oluyor. Allah aşkına 7 kişi maçın kaç dakika uzamasına karar veremiyor mu? Bırakın oynayalım."

 ??  ??
 ??  ?? Fatih Terim
Fatih Terim

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye