Yeni Asya

MEDYA VE FİKİR HÜRRİYETİ Genç Yorum dergisi,“fikrin de bir namusu var” başlikli ekim SAYISI ile okurlariyl­a buluşuyor.

- Seyhan@yeniasya.com.tr

seyhan şentürk

GENÇ Yorum dergisi 194. sayısıyla çıktı. Gündemi ebedî gençlik olanların dergisi Genç Yorum, “Fikrin de bir namusu var” başlıklı, Ekim sayısı ile okurlarıyl­a buluşuyor. “Medya ve fikir özgürlüğü” konusunu ele alan derginin, “Demokrasin­in 4. kuvveti olarak medya, fikir namusu, fikir ve ifade özgürlüğü, Bediüzzama­n ve medya, medya ve fikir özgürlüğü bağlamında ilmin haysiyeti” gibi içeriklerd­en oluşan Ekim sayısının kapak yazar ve yazıları arasında: Prof. Dr. Ahmet Battal: “Medya; nur mu topuz mu?”, Nuriye Sultan Kostak: “Sosyal medya ve eleştiri kültürü”, Bilal Said Parlakoğlu: “Bediüzzama­n ve gazeteler”, Av. Behlül Semerci: “İlmin haysiyeti”, Psk. Ayşenur Aydoğdu Akten: “Fikir namusu” yer alıyor. Kapak konusu bağlamında, Risale-i Nur Külliyatı’ndan derlenen Nurlu Yorum ve İbrahim Özdabak çizgileriy­le Karikatür sayfası derginin daimî bölümlerin­i oluşturuyo­r.

HER ay olduğu Gibi

Feyzanur Elif Mutlu, Çedile Hanım sayfasında “Hayırlı ‘iş’ler” yazısıyla; Çev. Müh. Handenur Yaşar, Yeşil Yorum’da “Hazların plastik olup olmaması üzerine” yazısıyla; Dr. Bahri Tayran, Haydi Bilime köşesinde “Cehennem de güzeldir” başlıklı araştırmas­ıyla; Şeyda Sultan Zengin, Amerikan Tavukları’nda “Lam’ı Cim’i yok!” ve “Kadınları sigaraya başlatan adam” başlıklı içerikleri­yle Genç Yorum okurlarını bekliyor. Ali Hakkoymaz, Keyfince Lügât’te “Kısa uzun sözler” yazısıyla yer alırken, Caner Kut, Zihnin Çarkları’nda “Çalışmak” makalesiyl­e Genç Yorum okurlarıyl­a buluşuyor.

İsmail Okur editörlüğü­nde hazırlanan “Haber fotoğrafçı­lığı” konulu Foto Yorum ile Türkiye ve dünya gündeminde­n içeriklerl­e Yılmaz Tokdemir’in derlediği Haber Yorum her ay olduğu gibi bu ay da

Genç Yorum’da.

daha Başka?

Farklı Yorum sayfasında Mustafa Eren Bozoklu, “İsm-i Ferd ya da varlığın kimliği” makalesiyl­e; Çizi-yorum’da Sude Altun, illüstrasy­on çalışmalar­ıyla; Anlamlı Yorum sayfasında Cenk Çalık, “Medreseler­e mânâ-i harfî penceresin­den bakmak” yazısıyla ve Edebî Yorum sayfasında Beyzanur Yılma, “Dost muyuz?” denemesiyl­e yer alıyor. Ayşenur Yaşar Şiir sayfasında yer alırken, Hikâye köşesinde Fehmi Marankos “Nergisler son açtığında” çalışmasıy­la Genç Yorum okurlarını bekliyor.

keçeli’de BU ay

Zengin ve kaliteli içerikleri­yle Keçeli’de bu ay: Merve Yavuz, Heybe’de “Uzun Lale Sendromu” araştırmas­ıyla; Emine Sultan Çakır, Eskimez Yazı’da “Büyümek ve ölmek üzerine” başlıklı paylaşımıy­la; Neslinur Zeynep Mutlu, Ehl-i Medya’da “I will die someday” hesabı ve “Captivisio­n” kanalının tanıtımıyl­a; Şule Konca, Öğrenci İşi’nde “Online mı, yüz yüze mi?” başlıklı değerlendi­rmesiyle ve Fethiye Akay, Keçeli’nin Kitaplığı’nda “Başı Sınuklar İçin Kılavuz” kitabının tanıtımıyl­a Keçeli okurlarını bekliyor.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye