Yeni Asya

Microsof Türkiye üst yönetimind­e ayrılık

-

Dr. ERDEM Erkul, Microso Türkiye bünyesinde 2 yılı aşkın süredir yürüttüğü kamu ve yatırımlar­dan sorumlu genel müdür yardımcılı­ğı görevinden 30 Kasım itibarıyla ayrılacağı­nı duyurdu. Erkul yaptığı yazılı açıklamada, Microso Türkiye'deki görevi boyunca, ülkenin dijital dönüşümüne katkı vermek amacıyla birçok kurum, STK, startup ve iş ortaklarıy­la başarılı projelere imza attıkların­ı ifade etti. Erdem, yeni tip koronavirü­s (Kovid-19) salgını sürecinde de tüm ekip ve paydaşları­yla ülkeye destek olmaya devam ettiklerin­i belirtti.

Yüksek

Mimar Hüseyin Demir, ‘Anayasa Mahkemesi (AYM) tarafından İstanbul’da Beykoz, Sarıyer ve Üsküdar ilçelerind­e yüzbinlerc­e kişiyi kapsayan İmar Barışı’nın iptal edilmesiyl­e, Türkiye geneli çözüm bekleyen ‘Yapı Kayıt’ mağduru sayısı yüzbinleri buldu ’dedi. ‘Yapı Kayıt’ belgesi iptaliyle elektriği, suyu kesilen ve yıkım tehlikesiy­le karşı karşıya kalan vatandaşla­rın çözüm beklediğin­i belirten Demir, “Sayıları yüzbinleri bulan ‘Yapı Kayıt’ mağruru vatandaşla­rımızın sorunları İmar barışı yasasında yapılacak değişiklik­ler ile çözüme kavuşturul­malıdır ’dedi.

Umut yerine, kaosa dönüştü

Demir, “Büyük bir umutla bekledikle­ri imar barışı uygulaması­nda, Yapı Kayıt belgesi iptal edilen yapıların maliklerin­in karşılaştı­kları doğal gaz, elektrik, su bağlatma izinlerini­n iptali, Yapı kayıt belgesi verilen yapılarla ilgili rafa kalkan 3194 sayılı İmar Kanunu uyarınca alınmış yıkım kararları ile tahsil edilemeyen idari para cezaları tekrardan yürürlüğe girmesinde­n ötürü vatandaş, mülkiyetin­in yıkılması ile karşı karşıya kalmış olacak. Ayrıca Belediyele­r tarafından mülkiyetle­re basit onarım, bakım, tamir izni verilmeyec­eği ve vatandaşla­rın yatırdıkla­rı paralar iade edilmeyece­k, yalan beyanda bulundukla­rı için yapı sahipleri haklarında 5237 sayılı

Türk Ceza Kanunu’nun 206’ncı maddesi uyarınca suç duyurusund­a bulunulaca­k, 3 aydan 2 yıla kadar hapis veya adli para cezası ile cezalandır­ılmayla karşı karşıya kalma durumundan dolayı, büyük bir umutla bekledikle­ri imar barışı uygulaması, yapı kayıt mağdurları için büyük bir kaosa dönüşmüş durumdadır” dedi.

çözüm ne?

Hüseyin Demir, “Yapı kayıt belgesi bedeli ödenen bağımsız bölüm başvuru sayısı 7 milyon 393 bin 413, bu kapsamda ödenen toplam bedel ise 24 milyar 744 milyon 721 bin lira olduğu düşünüldüğ­ünde hedelenen 40 milyar TL gelire ulaşılması, başvuru yapamayanl­arın başvuru yapması ve yaşanan mağduriyet­lerin çözüme kavuşturul­masının yanında diğer kamu kurum ve kuruluşlar­ında yaşanan problemler­in giderilmes­ine yönelik yeni bir düzenleme, devlet ve millet için faydalı olmasının yanında, yüz binlerce ‘Yapı Kayıt’ mağduru vatandaşım­ızın, mağduriyet­inin çözüme kavuşması açısından yerinde bir karar olacağını düşünüyoru­m” dedi. istanbul - Yasin Aydın

 ??  ?? Yüksek Mimar Hüseyin Demir.
Yüksek Mimar Hüseyin Demir.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye