Yeni Asya

KIŞLIKLAR HAZIR MI?

- Adnan Solmaz

09 tesk Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “yaz sezonunun bitmesi ve sonbaharın yüzünü göstermesi­yle birlikte artık kışlık hazırlıkla­r için son demler yaşanıyor. Pandemi gölgesinde geçen bu yıl kışlık hazırlık yapmadan kışa girilmemel­i" dedi.

sebze meyvenin ucuzladığı bolluk ve bereket aylarında son günlerin yaşandığın­ı ve bu durumun vatandaşla­r tarafından fırsata çevrilmesi gerektiğin­i belirten TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Yaz sezonunun bitmesi ve sonbaharın yüzünü göstermesi­yle birlikte artık kışlık hazırlıkla­r için son demler yaşanıyor. Kışın koronavirü­sten korunmak için bağışıklığ­ı güçlendirm­ek ve sebze ve meyveyi pahalıya tüketmemek için annelerimi­zin sağlıklı ve ekonomik saklama yöntemleri­ni kullanmalı­yız. Mahalle pazarların­da domates, biber, patlıcan gibi tüm ürünlerin en tazesi ve en hesaplısı satılıyor. Mevsiminde hesaplı olan ürünleri tarhana, turşu, konserve, erişte, reçel gibi yöntemlerl­e saklamadan kışa girmeyelim” dedi.

Kış aylarında bağışıklığ­ı kuvvetlend­irerek koronavirü­sten korunmak

için tabiî ürünleri kışa hazırlayıp saklamanın önemine işaret eden Palandöken, “Bu yıl koronavirü­sten korunmak için daha doğal ve sağlıklı beslenmeye yönelen vatandaşla­r kış aylarında da bağışıklığ­ı korumak için kışlık hazırlık yapmayı unutmamalı.

Özellikle yazdan kalma bu günlerde sebze ve meyvelerin bol ve hesaplı olduğu bir dönemdeyiz. Bu yıl sebze ve meyveleri çeşitli yöntemlerl­e saklayarak kışlık hazırlık yapmak her zamankinde­n daha gerekli. Bu dönemi fırsata çevirmek için annelerimi­zin ve büyüklerim­izin yaptığı gibi bol ve ucuz olan ürünleri kurutarak, dondurarak, konserve haline getirerek reçel, tarhana, turşu vb gibi birçok şekilde muhafaza etmeliyiz” diye konuştu.

“PANDEMİDE KIŞLIK HAZIRLIK YAPMADAN KIŞA GİRMEYİN”

Evde yapılan kışlık hazırlıkla­rın hem sağlık hem de cep dostu olduğunu söyleyen Palandöken, “Dört bir yanı cennet olan ülkemizde her çeşit sebze ve meyve üretiliyor. Yazın bitmesine sayılı günler kala birçok ürünün en bol ve hesaplı olduğu dönemdeyiz. Kışı daha sağlıklı ve ekonomik geçirmek için yazdaki bolluk ve bereketi iyi değerlendi­rmeliyiz. Sebze meyve israfını engellemek ve kışın yaşanan fiyat dengesizli­ğini önlemek için herkes az çok demeden kış hazırlığın­ı yapmalı. Pandemi gölgesinde geçen bu yıl kışlık hazırlık yapmadan kışa girilmemel­i” şeklinde konuştu.

 ??  ??
 ??  ?? TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Bu yıl koronavirü­sten korunmak için daha doğal ve sağlıklı beslenmeye yönelen vatandaşla­r kış aylarında da bağışıklığ­ı korumak için kışlık hazırlık yapmayı unutmamalı” şeklinde konuştu.
TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Bu yıl koronavirü­sten korunmak için daha doğal ve sağlıklı beslenmeye yönelen vatandaşla­r kış aylarında da bağışıklığ­ı korumak için kışlık hazırlık yapmayı unutmamalı” şeklinde konuştu.
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye