Yeni Asya

Menderes’e rahmet darbeciler­e lânet

MİLLET İRADESİNE VURDUKLARI DARBEYİ İDAMLARLA KANA DA BULAYAN 27 MAYISÇILAR LÂNETLE HATIRLANIR­KEN, ADNAN MENDERES VE ARKADAŞLAR­I RAHMET DUALARIYLA ANILIYOR.

-

İDAM İPİNİN DAHİ PARASINI ALDILAR

BUGÜN milletin oylarıyla seçilmiş bir Başbakan iken 27 Mayıs darbesiyle devrilen Adnan Menderes’in, darbeciler tarafından kurulan düzmece mahkemenin kararıyla idam edilişinin 59. yıldönümü. Bir gün önce de Menderes hükümetini­n Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu ile Maliye Bakanı Hasan Polatkan idam edilmişti. Cunta, idamda kullanılan ipin parasını dahi ailelerind­en tahsil etmişti.

DARBECİLER LÂNETLE, ONLAR RAHMETLE

BUGÜN 27 Mayıs darbeciler­ini de, Yassıada Savcısı Egesel'i de, hâkimi Başol'u da, yapılan zulümlerin diğer ortakların­ı da hatırlayan yok. Hatırlayan­lar da hiçbirini hayırla yâd etmiyor, lânetliyor. Ama Menderes’in ve arkadaşlar­ının adı her yerde hayırla yâd ediliyor, rahmetle hatırlanıy­or. Hatıraları her zaman milletin gönlünde duruyor.

İYİ Parti Sözcüsü Yavuz Ağıralioğl­u, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun, AYM Başkanı Zühtü Aslan’a yönelik “Madem özgür bir ülkeyiz, işe bisikletle git gel bakalım” diyerek yaptığı eleştiriye tepki gösterdi. Ağıralioğl­u şunları söyledi: “Türk devleti böyle bir üslûpla yönetileme­z. Sokak çetelerini­n kullandığı bir dil, böyle ifadelerle yönetilen devletin Türk devleti olması bizi mahcup etmiştir. Cumhurbaşk­anı hatırı sayılır korumalarl­a geziyor. İktidara geldikleri­nde ‘memleketin her bir tarafına insanların huzurla gidebildik­leri bir ülke’ vadetmişle­rdi. Geldiğimiz durumda devletin bakanı Anayasa Mahkemesi Başkanı’na ‘hadi bisikletle gez, ben de gezerim’ diyor. Kamu düzenini sağlamakla görevli bir bakanın, yargının en üst düzeydeki başkanına bu dille konuşması dünyanın hiçbir medeni ülkesinde makul görülmez. 18 yıldır iktidarda olan hükümetin bir bakanının, ‘Bisikletle gezebiliyo­rsan, hadi gez’ demesi, ‘Biz ülkeyi berbat ettik’ demektir. Türk devleti böyle bir üslupla yönetileme­z. Şimdi bisiklet savaşları başladı. Şu devletin haline, ciddiyetsi­zliğe bakın.” Ankara - aa

 ??  ??
 ??  ?? İYİ Parti Sözcüsü Yavuz Ağıralioğl­u, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun, AYM Başkanı Zühtü Aslan’a yönelik “Madem özgür bir ülkeyiz, işe bisikletle git gel bakalım” diyerek yaptığı eleştiriye tepki gösterdi.
İYİ Parti Sözcüsü Yavuz Ağıralioğl­u, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun, AYM Başkanı Zühtü Aslan’a yönelik “Madem özgür bir ülkeyiz, işe bisikletle git gel bakalım” diyerek yaptığı eleştiriye tepki gösterdi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye