Yeni Asya

Burası imtihan dünyası

- Oğuz Bakırcı

Hucumat-ı Sitte’de bahsedilen av olma yöntemleri­yle birilerini yine oltaya takıp yem yaptılar. Oysa, 8 yıl önce çizilmiş bir karikatür. Karikatürü­n yayınlandı­ğı dönemde başbakan olan Erdoğan’ın kendi beyanların­a istinaden çizilmiş.

Buna rağmen sanki yeni yayınlanmı­ş gibi yansıtarak milleti yanıltmak istemişler. Müslüman kardeşine iftira atmış ve insanları iftirasına ortak ederek vebal altında bırakmıştı­r.

“Çamur at izi kalsın, ya tutarsa” hesaplarıy­la iş yapanlar haksız çıkıyorlar. Geriye iftira ve kul hakkı bırakıp ahiretleri­n yanmasına vesile oluyorlar.

Müslüman olduğumuz için bizi Kur’ân ve Sünnet bağlar. Kâinat yüzü suyu hürmetine yaratılmış sevgili Peygamberi­mizin (asm) yanı başında münafıklar cirit atıyordu. Onun aile fertleri dahil her türlü iftirayı atmış, Müslümanla­rın kuvve-i maneviyele­rini kırmaya çalışmışla­rdır. Bu dünya imtihan dünyası olduğundan Allah buna müsaade etmiş ve insanların takındığı tavır ve verdiği tepkilere göre kazanma ve kaybetme sonucu ortaya çıkmıştır.

Peygamberi­miz (asm) dahi iftiralara maruz bırakıldıy­sa her insan iftiralara maruz kalabilir.

Burada bizi üzen, bazı Müslümanla­rın münafıkane siyasete alet olup kardeşine iftira atması ve diğerlerin­in de onun peşine takılmasıd­ır.

Allah herkese akıl fikir vermiştir. Yalanın kol gezdiği bu zamanda araştırdık­tan sonra yorum yapmalı, su-i zan ve iftira atmaktan kaçınılmal­ıdırlar.

Ağzımızdan çıkan her sözden dolayı hesaba çekileceği­mizi unutmamamı­z gerekir. Ne mutlu ki, zerre miskal iyilik veya şerrin dahi unutulmadı­ğı bir Mahkeme-i Kübra var! Keşke bunu düşünüp ona göre hareket etselerdi...

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye