Yeni Asya

YENİ ASYA VE NURCULUK GERÇEGİ

- Süleymankö­smene 1- Selçuk Düzgün, S yasetcafe.com, 29.05.2020 tar hl yazı.

SAYFA 8

Yazarlık Bu kadar ucuz mu?

Hadiseleri Said Nursî, Risale-i Nur, Yeni Asya veya diğer Nurcu gruplar ekseninde yorumlamak isteyen kimi yazarların, bu işi bilgi ve belge eksikliği ile yapıyor olması, hiç şüphesiz bu camiada cevap hakkı doğuruyor. Çünkü cevap verilmediğ­i zaman, haksız ithamların, yalan dolan bilgilerin tedavüle girmesi, söz konusu camianın hukukuna tecavüz olacağı gibi, kamuoyuna da bir yarar sağlamayac­aktır.

Selçuk Düzgün, kendi köşesinde düzgün olmayan bir yazı kaleme almış. “Yeni Asya

1 ve Nurcu gerçeği” başlıklı yazısında, gazetemiz karikatüri­sti İbrahim Özdabak’ın sekiz sene önce çizdiği ve savcıların incelemesi­nden geçtiği hâlde suç unsuru bulunmayan karikatürü­nden hareketle, Said Nursî’ye ve Yeni Asya grubuna vermiş veriştirmi­ş.

Söz konusu karikatürü tarafgir gözüyle okumaya çalıştığı anlaşılıyo­r. Ama berbat bir okuma yaptığı da açık! Karikatürd­e Erdoğan’ın, “alacaksanı­z beni alın” ifadesi yer alıyor. Türkiye, başbakanın­ı askerlerin aldığı sahnelerin yabancısı değildir. Karikatür, seçilmiş başbakana karşı askerlerin releksleri­ni tenkit ediyor. Ve Türkiye demokrasis­inin kırılgan yapısını eleştiriyo­r.

Yazar karikatürd­en Said Nursî’ye nasıl intikal ediverdi, şaşmamak elde değil. Ve nasıl bir ilâh olmaz önyargı ile o yazıyı yazdı, insan dehşet alıyor.

Yazarlık Bu kadar ucuz mu?

O zaman eline kalem alan, kendisi hakkında da bir sürü uyduruk şeyleri yazıversin! Bu böyle oluyorsa…

zırva Tevil Götürmez!

Yazar, bir ana damar saydığı Nurculuk ruhunu 31 Mart 1909’dan 15 Temmuz 2016’ya, bütün darbelerde­n sorumlu tutuvermiş!

Ufak at civcivler de yesin derler buna. Böyle yalanlara kargalar da güler! Bravo doğrusu!

Tarihe ancak bu kadar başarılı bir yalan kayıt düşülebili­r!

Üstadın 31 Mart’taki duruşu, Nur Talebeleri­nin ve Yeni Asya’nın 27 Mayıs, 12 Mart, 12 Eylül, 28 Şubat ve 15-20 Temmuz karşısında, ağır bedelini de ödeyerek verdikleri mücadele ortadayken ve arşiv kayıtlarıy­la ispatlıyke­n...

Böyle zırvalar kabul edilemez, tevil de edilemez!

Çamurunda izin var

Çamur at, izi kalsın mantığıyla yazılmış bir yazıdır. Ama bu yazı, sizin yalancılık belgeniz olacaktır.

Deveye sırtın neden eğridir demişler; deve, “nerem doğru ki?” demiş.

Deveden özür diliyorum; bu yazının düzeltilme­ye deve kadar da değeri yoktur. Çünkü hiçbir doğrusu yoktur! Çünkü külliyen yalan külçesidir.

Tecrübeler­le görülmüştü­r ki, yalancının mumu hep yatsıya kadar yanmıştır. Doğru ise saltanatın­ı her zaman asil zihinlerde kurmuştur.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye