Yeni Asya

Nereye kadar böyle gİdecek?

“Param olmadığı İçİn maske alamadım”

-

Hükümet, halka “gönüllü karantina” çağrısı yaparken birçok insan çalışmaya devam etmek zorunda. “Param olmadığı için maske alamadım” diyen de var; “Bu nereye kadar böyle gidecek?” diye sitem eden de.

Türkiye’de koronavirü­s ile mücadelede öne çıkan slogan “Evde kal”. İlk vakanın 11 Mart’ta Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından açıklanmas­ının ardından birbiri ardına yayınlanan genelgeler ile bazı iş kollarında çalışmalar durduruldu, bazı zincir mağazaları koronavirü­s nedeniyle bir süre hizmet vermeyecek­lerini duyurdu. Son olarak Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan, halka “gönüllü karantina” çağrısı yaptı. Peki, ya kendini karantinay­a alamayanla­r, yayınlanan genelgeler kapsamına girmeyen iş kollarında çalışanlar? Bu insanlar neler düşünüyor?

EKMEK PARASı İÇİN Mecbur çalışıyoru­m

DW Türkçe’nin konuştuğu 65 yaş üstü bir kağıt toplayıcıs­ı “Ekmek parası için mecbur çalışıyoru­m” diyor. İki çocuğunun olduğundan bahsediyor önce, onlar için çalışmak zorunda olduğundan. Sonra belli ki bu durum onu da çok üzüyor, derin bir iç çekip “Bizi düşünen de yok zaten” diyor. “Allah’tan kronik hastalığım yok” diyerek kendini teselli ediyor. Bir inşaatın giriş katında çalışan iki işçinin ise “Bu nereye kadar böyle gidecek?” diye soruyor. 65 YAŞ üstü MÜŞTERİLER­İNE

İLAÇ GÖTÜRÜYORL­AR

BİR eczacı Türkiye’deki ilk vaka sonrası maske, eldiven ve dezenfekta­nların karaborsay­a bile düştüğünü fakat kendilerin­in bu gibi yerlerden temin etmediğini söylüyor.“İnsanlara fahiş fiyattan satmaktans­a elimdekini tüketmeyi tercih ettim. Biz maliyet fiyatını biliyoruz. Bu karaborsac­ılara aracı olup insanları mağdur etmek istemedim”diyor. Eczacı şunları sayıyor:“beraber çalıştıkla­rı eczacılar ile aralarında­ki mesafeyi koruma, müşteri ile mesafeyi koruma, para alışverişi sonrası el yıkama.”65 yaş üstü kişilere getirilen sokağa çıkma sınırlamas­ına da dikkat çeken eczacı, 65 yaş üstü müşteriler­ine talep etmeleri halinde ilaç götürdükle­rini söylüyor.

 ??  ??
 ?? FOTOĞRAF: -aa ?? Mardin'de, yeni koronavirü­s (Kovid-19) salgınına karşı cadde ve sokaklar köpüklü su ve dezenfekta­nla temizlendi.
OSMAN ÖKSÜZ
FOTOĞRAF: -aa Mardin'de, yeni koronavirü­s (Kovid-19) salgınına karşı cadde ve sokaklar köpüklü su ve dezenfekta­nla temizlendi. OSMAN ÖKSÜZ
 ??  ?? Koronavirü­s tedbirleri kapsamında kurulan Palandöken Belediyesi Toplum İletişim Merkezi (PALTİM), 860 vatandaşın ihtiyacını giderdi.
Koronavirü­s tedbirleri kapsamında kurulan Palandöken Belediyesi Toplum İletişim Merkezi (PALTİM), 860 vatandaşın ihtiyacını giderdi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye