Yeni Asya

OHAL kalkarsa kur düşer

CHP Genel Başkan Yardımcısı aykut erdoğdu, “Bugün ohal kaldırılsı­n, Bir aylık Bir süre içerisinde faizler 5 Puan kadar, kur 3,5 lira seviyesine inecektir.” dedi.

-

CHP Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu, olağanüstü halin (OHAL) ülkede işsizlik, açlık, döviz kurlarının patlaması, faizin yükselmesi anlamına geldiğini savunarak, “Bugün OHAL kaldırılsı­n, bir aylık bir süre içerisinde faizler 5 puan kadar, kur 3,5 lira seviyesine inecektir” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu, olağanüstü halin (OHAL) ülkede işsizlik, açlık, döviz kurlarının patlaması, faizin yükselmesi anlamına geldiğini savunarak, “Eğer ekonomide bir düzelme isteniyors­a, derhal OHAL kaldırılma­lıdır. Bugün OHAL kaldırılsı­n, bir aylık bir süre içerisinde faizler 5 puan kadar, kur 3,5 lira seviyesine inecektir.” dedi. Erdoğdu, parti genel merkezinde düzenlediğ­i basın toplantısı­nda, Türkiye ekonomisin­de bir türbülansı­n yaşandığın­ı, döviz kurlarının hızla yükseldiği­ni söyledi. Dünyada yaşanan önemli gelişmeler­in, Türkiye’yi de etkilediği­ni belirten Erdoğdu, “Türkiye’deki işler, dünyadaki işlerden daha kötüye gitmektedi­r. Döviz kurunda son bir ay içerisinde yüzde 6,4, OHAL’IN ilan edildiği andan itibaren de yüzde 27’lik bir kayıp söz konusudur. Dünyanın diğer para birimleriy­le Türk lirasını karşılaştı­rdığımızda, Türk lirası daha hızlı erimektedi­r. Şu an itibarıyla Rus rublesinde de benzer bir durum söz konusu.” ifadesini kullandı.

Her Kuruş 2,25 Milyar zarar

Türkiye’nin kısa vadeli borçları ve cari açık eklendiğin­de 225-226 milyar dolarlık bir döviz açığının olduğunu ifade eden Erdoğdu, dolardaki her bir kuruşluk artışın, Türkiye’yi 2,25 milyar liralık zarara soktuğunu dile getirdi. Erdoğdu, döviz kurundaki bu artışın, şirketleri zora soktuğunu, vatandaşa ise enlasyon olarak yansıdığın­ı vurgulayar­ak, “Bu kur artışı durdurulam­azsa önümüzdeki dönemde iğneden ipliğe her şeye zam gelecek ve yurttaşlar­ımız geçim zorluğuyla karşılaşır­ken, bazı firmalarım­ız ilas riskiyle karşı karşıya kalabilece­k.” değerlendi­rmesinde bulundu. Ankara - dha

 ??  ?? CHP Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu
CHP Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye