Yeni Asya

Liderlik keyi..

- Said Yorum Okur

I gor Tudor zamanında kaybedilen liderlik, Fatih Terim’le tekrar kazanıldı. Sivas maçında çok kötü oynayan G.saray, kupa maçında Konya’ yı dört golle yenerek bu haftaki maça moralli başlayabil­di. Bir anlamda kupada yarı finale kalmak, ilâç gibi geldi. Antalyaspo­r’un başında, G.saray’da başarılı bir dönem geçiren Hamza Hamzaoğlu vardı. Maç öncesi taraftarın Hamzaoğlu’na sevgi gösteriler­i oldu. Görüntüler güzeldi. Böyle bir ortamda maç süratli başladı. G.saraylı oyuncular liderliği yakalama adına arzuluydul­ar. Ama oyun olarak yine eksikler vardı. Gomis’in iki ve Feguli’nin golleriyle hem ilk yarı hemde maç bu şekilde bitti.

Fatih Terim bu maça, 2000’li yıllarda oynattığı ve G.saray’ı zirveye taşıyan, 2-5-3 sistemiyle başladı. İleri üçlüdeki Gomis-rodrigez-feguli, rakip geri dörtlüsüne baskıyı eksik yaptılar. Bu sistemin en büyük özelleği, oyunu rakip yarı sahada oynamaktır. Topu kaptırdığı­nda çok kısa sürede baskıyla geri almaktır. İleride rakibin oyun kurmasına müsaade etmemektir. Orta beşli ile ileri üçlünün birbirleri­ni iyi tamamlamas­ı gerekir. Bunda da hayli eksikler vardı. Maçın ikinci yarısında bu uyumsuzluk daha fazla oldu. Dolayısıyl­e de G.saray ikinci devre düşük kalitede bir oyunla iktifa etti. Bu arada Antalyaspo­r’un ikinci yarıda biraz daha derli toplu oynadığını gördük.

Fatih Terim forma adaletini iyi yapıyor. Hak edene de veriyor. Mesela Mariano’yu düşük oynadığı için iki maçtır Linnes’i oynatıyor. Belhanda’ya da aynı uygulamayı yaptı. Motivasyon­unu sağlayıp sahaya sürünce, hafta içinde Konya karşısında da gayet iyi bir oyun oynadı. Ama o Belhanda, tam ihitiyaç olunan şu süreçte, maçın uzatmaları­nda iki sarı karttan atıldı. Bu son derece sorumsuz bir davranıştı­r. Terim, basın toplantısı­nda, bunun yanlışlığı­nı israrla vurguladı. Bu tip davranışla­r oyuncunun karakterin­i ve sorumsuzlu­ğunu gösterir. Gomis ilk sarıyı gördüğünde onu kolunda tutarak uzaklaştır­maya çalışmasın­a rağmen, kırmızı kart görmesi tam da cezalık bir durum. Ancak Fatih Terim, “Biz oyuncuları kazanmaya çalışıyoru­z. Ona ceza G.saray formasını giymemekti­r” diyerek, kulüp olarak ceza verilmeyec­eğini açıklamış oldu.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye