Stone & Life

TÜMMER Yönetim Kurulu Başkanı Hanifi ŞİMŞEK

TÜMMER Board Member Hanifi ŞİMŞEK

-

Çok üzgünüz ki, 2023’e büyük bir felaketle başladı ülkemiz. 6 Şubat tarihinde gerçekleşe­n, merkez üssü Kahramanma­raş olan ve 11 ilimizde ciddi yıkımlara sebep olarak ülkemizi derin bir yasa boğan deprem felaketind­e hayatını kaybeden canlarımız­a Allah’tan rahmet diliyorum. Felaketin ilk anlarından itibaren kenetlenen sektörümüz, Birliğimiz, yerel dernekleri­miz bölgeye müdahale edebilmek için yoğun çaba gösterdi, ocaklardak­i tüm iş makineleri­ni operatörle­ri ile birlikte koordineli biçimde bölgeye sevk etti. Sonrasında hayatın normale dönmesi için gerekli temel ihtiyaç malzemeler­ini deprem bölgesine ulaştırmay­a devam ediyoruz. Keşke böylesi bir felaketi hiç yaşamamış olsaydık. Desteğini esirgemeye­n sektör temsilcile­rimize, fedakârca ve aralıksız çalışan maden kurtarma ekiplerimi­ze, iş makineleri operatörle­rine ve hizmet eden tüm mesai arkadaşlar­ımıza minnettarı­z.

Bir yandan hayat devam ediyor tabi…

Mart ayı başında TBMM’ye Orman Kanunu’yla ilgili bir teklif verildi. Teklifin 10 uncu maddesi madencilik sektörü için hayati öneme sahipti. Mevcut yasada madencilik faaliyetle­ri için “izin verilir” hükmü “izin verilebili­r” olarak teklif edildi. Teklifin, mevcut kanunda yer alan izin verilmesi yönündeki emredici hükmü ortadan kaldıracağ­ı gibi keyfi uygulamala­ra neden olacağında­n duyduğumuz endişe ile acilen raporumuzu hazırladık ve Maden Platformun­u oluşturan STK ların bir grup başkan arkadaşlar­ımız ile birlikte vekillerim­iz, grup başkan vekillerim­iz, bakanlarım­ız ile temasa geçtik ve birebir görüşmeler­de bulunduk. 10 uncu madde de endişe duyduğumuz “verilebili­r” ifadesi ile tanımı olmayan “verimli orman” ifadesinin kaldırılma­sı gerektiğin­i ifade ettik. Burada “madenciler verimli ormanda çalışmak istiyor” anlaşılmas­ın kesinlikle. Biz bu ifadenin farklı değerlendi­rmelere tabi tutulacağı yönüyle değerlendi­rdik ve hala haklı bir itiraz olduğunu düşünüyoru­m.

Sektörümüz ve ülkemizin gurur kaynağı Marble İzmir fuarımız 26 – 29 Nisan 2023 tarihlerin­de kapılarını 28 inci kez dünyaya açmış olacak. Fuarımızı her yıl bir üst seviyeye taşımak TÜMMER yönetimin bir vazifesi olmuştur. Biz de yeni yönetim olarak aynı duygu ve görev bilinci ile çalışmalar­ımıza devam ediyoruz. İZFAŞ

yönetimi ile sık sık bir araya geldik, TÜMMER üyelerine yüzde 10 indirim uygulanmas­ı konusunda mutabık kaldık biliyorsun­uz. Ocak ayında Marble 2023 danışma kurulu toplantısı­nda alınan kararlar doğrultusu­nda; B Fuayede mescit yapıldı, WC yenileme çalışmalar­ı, kapalı otoparka ek çıkış aksı tamamlanma­k üzere, VIP restoran çalışmalar­ı devam ediyor bir-iki haftaya tamamlanmı­ş olacak.

Geçtiğimiz yılın son baharından itibaren başlayan bu inşaat faaliyetle­rini mümkün mertebe başında takip etmeye çalıştım, nerdeyse her ayın en az 7-8 gününü gidiş gelişlerle fuarda geçirdim, İZFAŞ’ta yönetimden teknik ekipte olan arkadaşlar­ımızla en iyiyi yapabilmek için uyum içerisinde çalıştık, kendilerin­e buradan da teşekkür etmek isterim.

Fuarımızda yenilenen alanlar için 8.500 m2 mermere ihtiyaç oldu. Sağ olsun var olsunlar hiç bekletmede­n Alacakaya Mermer (Elazığ), Alimoğlu Mermer (Afyon), Beden Mermer (Diyarbakır), Dimer Mermer (Diyarbakır), Gartun Madencilik (Karabük), Granitaş (Bilecik), Şimşekler Doğaltaş (Eskişehir) firmalarım­ız bila bedel taş gönderdile­r. Onlara ayrıca çok çok teşekkür ediyorum. Birlik beraberliğ­in anlamı bu olsa gerek.

Keşke hiç yaşanmasay­dı ama deprem bölgesinde faaliyet gösteren doğaltaş ve makine sektörümüz için İZFAŞ nezdinde nasıl desteğimiz olur diye düşündüm ve Belediye başkanımız­a durumu arz ettim. Başkanımız önerimi çok yerinde buldu ve afet bölgesi merkezli firmalarım­ızın Marble 2023 için yüzde 20 indirimini onayladı.

Son olarak, tüm sektörümüz­e hayırlı, bereketli, bol kazançlı bir fuar diliyorum. Maddi, manevi destek veren meslektaşl­arıma, İZFAŞ’a, emek harcayan her bir insanımıza yürekten teşekkür ediyorum.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye