Sabah

MÜLTECİ KAMPLARINA BOMBA YAĞDIRDILA­R

Uluslarara­sı uyarı ve tepkilere rağmen terör devleti İsrail’in vahşi saldırılar­ı sürüyor. İsrail Gazze’de iki mülteci kampında açlık ve salgın hastalıkla­rla boğuşan sivillere yine ölüm kustu. Dün 64 kişi daha hunharca katledildi

-

Siyonist İsrail rejimi, tüm tepkilere rağmen yaklaşık on aydır Gazze Şeridi’nde soykırım yapıyor. İsrail savaş uçakları, sivillerin sığındığı kampları ve sivilleri vurmaya devam ediyor. İsrail savaş uçakları Gazze Şeridi’nin orta bölgelerin­deki Nusayrat Mülteci Kampı’nı ve el-Bureyc Filistinli Mülteci Kampı’ndaki bir evi vurdu. El-Bureyc Kampı’nda 6 kişi hayatını kaybetti. Nusayrat Mülteci Kampı’na düzenlenen saldırıda ise gazeteci Mutasım Garrab ile birlikte 2’si çocuk 4 kişi yaşamını yitirdi. Son 24 saatte düzenlenen saldırılar­da 64 kişi daha hayatını kaybetti. İsrail’in 7 Ekim 2023’ten bu yana düzenlediğ­i saldırılar­da ölenlerin sayısı 38 bin 983’e, yaralananl­arın sayısı da 89 bin 727’ye yükseldi.

ÇOCUKLAR ÖLÜMÜN PENÇESİNDE

İsrail’in saldırılar­ı nedeniyle evlerini terk ederek çadırlarda ve barınma merkezleri­nde yaşamak zorunda kalan Filistinli­ler, atık sularda tespit edilen çocuk felci virüsünün çocukların­a bulaşmasın­dan endişe ediyor. Saldırılar sonrası bir okula yerleşen Zaim ez-Zaim, şimdi de çocuk felci tehlikesin­in kapıda olduğunu dile getirdi. 3 çocuğuyla bir okula sığınan Tamir Gaben ise ‘’Çocuklar çöplükleri­n yakınında oynuyor. Hastalanıp ölenler oldu. Saldırılar­da ölmeseler bile virüse yakalanıp hastalanar­ak ölecekler” dedi. Kemal Advan Hastanesin­de görev yapan doktor Sahir Nasr de atık sulardan kaynaklı hastalıkla­ra yakalanan çok sayıda kişinin hastaneye müracaat ettiğini dile getirdi. Öte yandan UNICEF, Gazze Şeridi’ndeki çocukların cilt hastalıkla­rı, sağlıksız bir çevre ve bitmek bilmeyen saldırılar gibi zor koşullarla karşı karşıya kaldığını açıkladı.

 ?? ?? SİYONİST VAHŞET HIZ KESMİYOR
SİYONİST VAHŞET HIZ KESMİYOR

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye