Sabah

Anavatanda bayram coşkusu

-

Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50’nci yıl dönümü, yurdun dört bir yanından törenlerle kutlandı.

İSTANBUL: Şehit ve gaziler anısına Taksim Cumhuriyet Anıtı’na çelenk bırakıldı. Cumhuriyet Anıtı’na çelenk bırakılmas­ının ardından Kıbrıs Barış Harekatı şehitleri ve gazileri anısına saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Törende konuşan KKTC İstanbul Başkonsolo­su Fatma Demirel, “Bugün Kıbrıs Türk halkının özgürlüğe, Kıbrıs Adası’nın ise barış ve huzura kavuştuğu gündür. 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramımız kutlu olsun” dedi. Tören sonrası İstanbul Savunma Üniversite­si bandosu mini bir konser verdi.

ERZURUM: Türkiye Muharip Gaziler Derneği’nin üyeleri, Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50. yıl dönümünü kutladı. Dernek üyeleri, ellerindek­i Türk ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyet­i (KKTC) bayrakları­yla Türkiye Muharip Gaziler Derneği Erzurum Şubesi önünden Tarihi Erzurum Kongre Binası’nın önüne kadar yürüdü. Şube Başkanı Salih Mesci, Erzurumlu gaziler olarak Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50. yıl dönümünü unutmadıkl­arını söyledi.

ELAZIĞ: Dalgıçlar, Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50. yıl dönümü dolayısıyl­a Keban Baraj Gölü’ne dalış yaparak su altında Türk ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyet­i (KKTC) bayrağı açtı. Dalış yapan ekipler, su altında “Kıbrıs Barış Harekatı 50. Yıl Derinlere Saygı

Dalışı” yazılı pankart da açtı.

TRABZON: KKTC Trabzon Konsoloslu­ğunca Trabzon 15 Temmuz Şehitler ve Hürriyet Parkı’nda çelenk sunma ve anma töreni yapıldı. Konuşmalar­ın ardından Trabzon 3. Bando Bölge Komutanlığ­ı konser verdi.

İZMİR: Cumhuriyet Meydanı’ndaki törende, Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu. KKTC İzmir Başkonsolo­su Ayşen Volkan İnanıroğlu, “Bu harekat gerçekleşt­irilmemiş olsaydı şu anda burada olamazdık. Aynı Gazze’de yaşananlar gibi, Filistin halkı gibi olurduk. Bizim yanımızda her zaman anavatan olduğu için çok şanslıyı” dedi. Antalya Mersin, Burdur ve Muğla’da Kıbrıs gazisi ve ailelerini­n katıldığı törenlerde Atatürk anıtına çelenk bırakıldı.

 ?? ??
 ?? ?? Özgür ÖZDEMİR - Erdoğan ÖZTÜRK /
Özgür ÖZDEMİR - Erdoğan ÖZTÜRK /
 ?? SABAH ??
SABAH

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye