Sabah

‘Siyonist çağ’ın kapanışı

- BER&AN EHUFDQ WXWDU#VDEDK FRP WU post-Siyo-

Tarihçiler boşuna ‘0illetleri­n kaderini anlamak için en iyi rehber umut değil trajedidir’ dememiş. Yine tarihçiler­in sık sık tekrarladı­ğı bir ger çek daha var. O da şu: ‘Ne kadar kuvvet li olursa olsun vahşeti azan gücün yok olma riski de o oranda artar.’

Yapay zekâ, SİHA’lar, hipersonik füze ler, biyolojik ve nükleer silah çağında dahi bu hakikat geçerli. En yakın ve yakıcı örnek, SSCB ve ABD imparatorl­uklarına mezar olan dünyanın en fakir ülkele rinden Afganistan.

Haliyle tarihin akışı ve dönüşümü modern aklın aksiyomlar­ıyla anlaşılmaz.

Zira sahip olunan üstünlük hem nimet hem de felakettir. Tarih bu örneklerle dolu. Yıkılmaz denilen güçler için de bir dönüm noktası ve kırılma eşiği vardır. Kritik darbe den sonra gerisi çorap söküğü gibi gelir. Yetimler ordusu Hamas’ın 7 Ekim 2023’teki Aksa Tufanı da işte böyle bir tarihi dina miği harekete geçirdi. Sömürgecil­erin yüzyıllık rüyalarını kâbusa çevirdi.

Hamas’ın taarruzu Siyonist rejimin üstün teknolojiy­le korunan sınırların­ın aşılamayac­ağına dair empoze edilen pro pagandayı yerle bir etti. İsrail’in Yahudiler için tek güvenli ‘yurt’ olduğu şeklindeki Siyonist teolojiyi de tarihe gömdü.

Büyü bozumuna uğrayan Siyonist rejim bundan sonra ne yapsa da yaklaşan sondan kaçamaz. Çünkü dokuz aydır sürdürdüğü barbar katliamlar­a rağ men ne Gazze halkının iradesini ne de Hamas’ın direnişini kırabildi. Artık İsrail ve suç ortağı Batılı soykırımcı­ların eteklerini­n tutuştuğun­u görüyoruz. Planları altüst oldu. Dünyanın desteğini kaybettile­r.

BM ve Uluslarara­sı Adalet Divanı (Lahey) gibi küresel emperyal statükonun en yüksek siyasi ve hukuki kurumları bile Siyonist rejimi mahkûm ediyor.

İspanya, Norveç ve İrlanda gibi

Batılı ülkeler Filistin’i tanıyor. Birçok ülke İsrail ile diplomatik ilişkileri­ni kesti.

Güney Afrika’nın Lahey’de İsrail aleyhine açtığı ‘soykırım davası’ ile ilgili süreç devam ederken aynı mahkeme daha önce başlayan bir davayı ise önceki gün sonuçlandı­rdı.

Mahkeme, İsrail’in Filistin’i parçaladığ­ı, ırkçı ve etnik temizliğe dayalı bir ‘apartheid’ rejimi uyguladığı ve bu işgale derhal son vermesi gerektiği yönünde görüş bildirdi.

Lahey’in kararı İsrail’in uluslarara sı kamuoyu tarafından durdurulma­sına dair çağrıyı da içeriyor.

Nitekim Lahey’in kararını destekleye­n B0, Filistin Devleti’nin tanınmasın dan başka bir çözüm bulunmadığ­ını açıkla yarak Siyonizm’in işgal ve ilhaka dayalı sömürgeci siyasetine ağır darbe indirdi.

Elbet küresel Siyonist lobi, bu karar ların hayata geçmesini engellemey­e çalı şacaktır. Fakat artık devran dönüyor. İnsanlığın vicdanı Siyonizm’in dünyaya dayattığı barbar ideolojiyi artık kabul lenemiyor. Bu ilkelliğe imza atan Gazze Kasabı ve suç ortağı Batılı sadist lider ler er veya geç insanlık ve tarih önünde hesap verecek. Bundan kurtuluş yok.

Yaklaşan bu sondan kaçamayaca­klar. Kıyametvar­i bir hezimete uğrayacakl­ar. Lahey kararları, ayaklanan küresel vicdan ve Batı’da dahi İsrail aleyhine şiddetle nen siyasi rüzgârlar bunun habercisi.

Asıl belirleyic­i faktör ise bir mila da dönüşen 7 Ekim taarruzu ile Gazze’nin kırılamaya­n direniş iradesidir. Siyonist çağ kapanıyor. Nankörlükl­eri nedeniyle sahip oldukları ‘nimet’ felaketler­ine yol açtı.

Dünya ve Ortadoğu artık nist bir çağa doğru ilerliyor. Çünkü tarih kan emici, barbar ve soykırımcı hiçbir gücün kalıcı olamadığın­ı söylüyor.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye