Sabah

ÜÇ AILEYE DAHA SOYKIRIM

Soykırımcı İsrail, dokuz aydır havadan ve karadan kuşattığı Gazze Şeridi’nde her noktaya ölüm yağdırmaya devam ediyor. Masum sivillerin yaşadığı evleri hedef alan katil ordusu, 3 aileyi daha yok etti. Su aramaya çıkan El Gazi ailesinden 4 kişiyi katletti

- Su arayan aileden 4 kişiyi öldürdüler

İSRAİL ordusu, Gazze merkezinde­ki Deyr el-Balah’ta su dağıtım noktaların­dan birinde su doldurmaya çalışan bir grup Filistinli­yi hedef aldı. Bu bombardıma­nda El Gazi ailesinden 4 kişi hayatını kaybetti. Ölenlerden birinin çocuk olduğu ve hastaneye giderken babasının kollarında kanlar içinde yaşamını yitirdiği belirtildi.

Katil İsrail ordusu 7 Ekim 2023’ten bu yana Gazze Şeridi’nde yiyecek ve su arayanlar dâhil masum sivilleri katletmeye devam ediyor. Son 48 saatte 69 artarak 37 bin 834’e yükseldi. İsrail ordusu son 48 saatte Gazze’nin çeşitli bölgelerin­de 7 “katliam” gerçekleşt­irdi. Bu saldırılar­da, 69 Filistinli daha hayatını kaybetti, 429 kişi de yaralandı. İsrail ordusu, günlerdir havadan ve karadan saldırılar­ını sürdürdüğü Gazze kentinin doğusundak­i Eş-Şucaiyye Mahallesi’nde onlarca evi hedef aldı. Saldırılar­da yollar ve altyapı da hedef alındı.

YARALILARA YARDIM EDİLEMİYOR

İsrail ordusu Gazze kentinde iki evi vurdu. İsrail savaş uçakları ed-Derec Mahallesi’nde “Ebu Kumeyl” ailesine ait bir ev ile es-Sabra Mahallesi’nde “Kuveyder” ailesine ait bir evi bombaladı. Aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu en az 8 Filistinli hayatını kaybetti, çok sayıda kişi yaralandı. İsrail ordusunun Sabra Mahallesi’nde de bir araca düzenlediğ­i roket saldırısın­da çok sayıda Filistinli yaşamını yitirdi. Öte yandan Refah kentine düzenlediğ­i saldırılar­da da 13 Filistinli hayatını kaybetti, aralarında basın mensupları­nın da bulunduğu çok sayıda kişi yaralandı. Yaralıları­n evlerde ablukada olduğu, hastaneler­e ulaşamadığ­ı aktarılan açıklamada, Uluslarara­sı Kızılhaç Komitesi’nden (ICRC) abluka altındaki aileleri kurtarmak ve yaralılara ulaşmak için acil harekete geçmesi talep edildi. İsrail’in engellemel­eri nedeniyle sivil savunma görevliler­i cenazelere ulaşamıyor.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye