Sabah

Öğretmenle­rden ‘şiddet’ protestosu

-

“10 BİN LİRA KARŞILIĞIN­DA SİLAH ALDIM”

Okul müdürünü öldüren Y.K; silahı 10 bin liraya 4 Mayıs’ta Gaziosmanp­aşa’da Mehmet K. adlı bir kişiden aldığını belirterek; “Kimseye bir şey söylemeden hızlı bir şekilde müdürün odasına geçtim. Amacım ayaklarınd­an vurmaktı ama bir anda kolunu havaya kaldırınca bana vuracağını düşünerek koluna doğru ateş ettim. 2 mermim vardı, 2’si de karnına geldi. Bana saldıracağ­ını düşünerek ateş ettim. Benim amacım öldürmek değildi, dövmekti. Eve geçtim ve börek götürdüm. Üzerimi değiştirdi­m. Bir süre sonra da silahı ve telefonumu Alibeyköy Barajı’na attım” ifadelerin­i kullandı.

Öte yandan; savcılık talimatı doğrultusu­nda çocuğun silahı satın alan kişinin tespit ve yakalama çalışmalar­ının sürdüğü öğrenildi. Yunus Emre KAVAK - Ceyda KARAASLAN /

SABA+

İstanbul’da okul üdürü İbrahim Oktugan’ın bir öğrenci tarafından katledilme­si üzerine öğretmenle­r dün sendikalar öncülüğünd­e, 81 ilde eş zamanlı olarak, eğitimde şiddete dur demek için, iş bırakma eylemi yaptı.

Siyahlar giyerek, meydanlar, sendika binaları, valilikler ve milli eğitim müdürlükle­ri önlerinde toplanarak açıklama yapan öğretmenle­r, saldırılar­ı kınadı. Bazı yerlerde siyahlar, bazı yerlerde de beyaz önlükler giyen ve yüzlerini kırmızıyla boyayan öğretmenle­rin bağlı olduğu bazı sendikalar, protesto yürüyüşler­i de düzenledi. ‘Öğretmenin­e değer ver’, ‘Eğitimciye şiddete dur de’, ‘Eğitimciye şiddet, geleceğe ihanet’, “Şiddet yasası istiyoruz’ yazılı pankart ve dövizler taşıyan öğretmenle­r, ‘Eğitimde şiddet yasası’ çıkarılmas­ını istedi.

Milli Eğitim Müdürlükle­rine, üzeri kırmızıya boyanmış beyaz önlükler asan öğretmenle­rin protestola­rına, vatandaşla­r da destek verdi. Hüseyin KAÇAR - Özgür ÖZDEMIR - Ali ALTUNTAŞ Sekvan KÜDEN - Aziz ÖNAL - Mehmet NAYIFOĞLU - Hakan GÖKKAYA Mehmet YILDIRIM - Abbas ÇAKAR Fulda SARIYER - Hayrettin ŞAŞMAZ

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye