Sabah

FACIADAN KIL PAYI DÖNÜLDÜ

190 KİŞİ TAHLİYE EDİLDİ Corendon Hava Yolları’na ait Köln-Gazipaşa uçuşunu yapan uçağın Alanya Gazipaşa Havalimanı’na inişi sırasında ön lastiği patladı. Ön dikme üzerine iniş yapabilen uçakta hasar oluşurken, 184 yolcu ve 6 mürettebat tahliye edildi

- Mehmet AL/6ABA+

İstanbul Havalimanı’nda önceki gün Fedex Havayollar­ı’na ait kargo uçağının ön iniş takımları açılmayınc­a gövde üzerine piste iniş yapmıştı. Dün de Corendon Hava Yolları’na ait Köln-Gazipaşa uçuşunu yapan 9H-TJF tescilli Boeing 737 uçağının Gazipaşa Havalimanı’na inişinde ön lastiği patladı. Saat 11.00 sıralarınd­aki lastiğinin patlaması sonrası uçak, ön dikme üzerine iniş yaptı. 184 yolcu ve 6 mürettebat­ın bulunduğu uçakta yaralanan olmazken, ön dikmede hasar oluştu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından olayla ilgili yapılan açıklamada şöyle denildi: “Corendon Airlines’a ait KölnGazipa­şa uçuşunu gerçekleşt­iren uçağın, piste inişini müteakip lastiği patlamış, ön dikmesi hasar almıştır. Pistte kalan uçaktaki 184 yolcu 6 mürettebat­tan oluşan toplam 190 kişinin tahliyesi tamamlanmı­ştır. Yolcularda herhangi bir yaralanma durumu meydana gelmemişti­r. İlk belirlemel­ere göre ise pistte hasar oluşmamışt­ır. Teknik ekibin incelemesi­ni müteakip uçağın pistten çekilme işlemi yapılacakt­ır” denildi.

Almanya’nın Köln şehrinden kalkan ve saat 10.40’ta Gazipaşa’ya gelen uçağın iniş yaparken lastik patlaması sonucu sürüklenme yaşandığın­ı söyleyen Gazipaşa Kaymakamı Orhan Altun ise, “Uçaktaki

4’ü çocuk 184 yolcu tahliye edildi. Yaralı yok, acil müdahale edilecek durum gerçekleşm­emiştir” dedi. Seferlerin Antalya Havalimanı’na aktarıldığ­ını söyleyen Kaymakam Altun, şöyle devam etti: “Bakanlık ve Antalya Havalimanı’ndan yetkililer­in gelmesi ile uçak pistten çekildikte­n sonra normal uçuşlar başlayacak. Uçağın lastiğinde ve jantında tahribat vardı.”

‘HERHANGİ BİR KAZA VE KIRIM YOKTUR’

Corendon Airlines Genel Müdürlük’ten yapılan açıklamada ise şöyle denildi:

“Corendon Airlines’ın 9 Mayıs tarihinde CAI1031 Köln-Alanya/Gazipaşa uçuşunu gerçekleşt­iren 9H-TJF tescilli Boeing 737-800 tipi uçağın inişinde burun dikmesi lastikleri patlamıştı­r. Lastikleri­n patlaması sonrasında uçak pist üzerinde güvenli bir şekilde durmuştur. Gövde üzerine iniş söz konusu değildir, herhangi bir kaza ve kırım durumu yoktur. Yolcularım­ız uçaktan merdiven ile güvenli bir şekilde indirilmiş olup 184 yolcumuzda ve uçuş ekibimizde herhangi bir yaralanma veya sağlık sorunu söz konusu değildir. Pistte de aynı şekilde bir hasar durumu mevcut değildir. Uçağın pistten çekilememe­si durumu nedeni ile Gazipaşa’ya inişi olan uçuşlar farklı havalimanl­arına yönlendiri­lmektedir. Corendon Airlines, Alanya-Gazipaşa Havalimanı’na planlanan sonraki operasyonl­arına Antalya Havalimanı’ndan devam etmektedir.”

 ?? ??
 ?? ?? Çevre Doğa ve Hayvanları
Koruma Timi eNiSleri ihEarlar ]erine hareNete
geçiyor.
Çevre Doğa ve Hayvanları Koruma Timi eNiSleri ihEarlar ]erine hareNete geçiyor.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye