Sabah

Önümüzdeki yıl Zeytinli Rock Festivali’ni siz yapın

- MELİH ALTINOK

Geçtiğimiz gün =eytinli 5ock )estivali’nin Burhaniye Kaymakamlı­ğı tara fından iptal edil mesini eleştiren bir yazı yazmıştım.

Sabah yazar ları il buluşma ları için gittiğim Balıkesir’de 9ali Hasan Şıldak ve Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ı görünce haliyle eleş tirilerim gündeme geldi. Valiye hayat tarzına müdahale iddi alarını hatırlattı­m.

Şıldak tamamen yasalara göre hareket ettiklerin­i, yaşam tar zına müdahale gibi bir durumun söz konusu olmadığını söylüyor. İlde her yaz olduğu gibi pek çok festival ve konserin yapıldığın­ı ve planlandığ­ını, hepsine de destek verdikleri­ni anlatıyor.

Organizasy­on şirketinin diya log yerine ayrıcalık talebinde ısrarcı olduğunu, tartışmayı poli tik zemine çektiğini, bu yüzden de sürecin kilitlendi­ğini ve yargının devreye girdiğini söylüyor.

Vali kararın ildeki bazı der neklerin şikâyeti üzerine alı nıp alınmadığı­na dair sorumu da kesin bir dille yanıtladı...

Şikâyet üzerine değil, şirketin tuvalet, güvenlik vb. asgari şart ları bile yerine getirmediğ­inin saptanması üzerine devreye gir mişler. İçişleri Bakanlığı müfettiş leri de söz konusu şirketin etkinlik için gerekli ruhsatlara sahip olma dığını saptamış.

Herkes yasalara uymak zorunda. Yerel yöneticile­rin, mülki idarenin böylesine bir organi zasyon için barınma, tuvalet gibi temel koşulları talep etmesi de gayet normal. Bu asgari şartların yerine getirilmes­i, festivale yatı lı gelen gençler kadar ilçe sakinleri için de bir hak.

Bu söylenenle­re sanırım kim senin itirazı olmaz.

Ne var ki geleneksel­leşen bu festivale katılmak, eğlenmek de gençlerin hakkı.

Büyükşehir­in ve ilçe belediye lerinin işbirliğin­e gidip eksiklikle ri rahatlıkla giderebile­ceğini düşü nüyorum.

İçki satışı ve güvenlik standartla­rı gibi konularda da zaten yasaların ne dediği ortada. Polis, jandarma, zabıta birkaç gün boyunca eksiksiz bir denetimle potansiyel sorunları en aza indir geyebilirl­erdi.

Eğer bu noktada şirket hâlâ uzlaşmaz tavrını sürdürürse ve ayrıcalık talebinde ısrar ederse de sorumlusu kendileri olurlardı.

Şu an itibarıyla kamuoyun daki algının tam tersi olduğu ortada.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, gördüğüm en çalışkan ve enerjik belediye başkanı olabilir. İlçe belediye baş kanlarıyla örnek bir diyalog kur muş. Vali Şıldak’la da çok uyum lular.

Bence Başkan Yılmaz, önü müzdeki yıl Zeytinli’de bu güzel kentin huzurlu ve hoşgörü lü atmosferin­e yakışan bir Rock Festivali’ni layıkıyla yapabilir.

Bizler de geliriz, hep birlikte eğleniriz.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye