Sabah

HAKEM KARARLARI TV’DE YORUMLANAC­AK

- FOTOĞRAFLA­R: BAHADIR BEYARSLAN

M85$T ,/*$= MHK Başkanveki­li utbol Federasyon­u Başkanı Mehmet Büyükekşi, MHK Hakem Semineri’nde gündemi değerlendi­rdi. Büyükekşi, “VAR’da teknik olanakları­mızı daha da geliştirdi­k. Saha ve VAR hakemimizi ayırdık. Hakem VAR iletişimin­i asgari düzeye indirip sadece fayda odaklı diyaloğa indirdik.

Hakem atamalarım­ız sayısal

Büyükekşi, “MHK Başkanveki­li ve MHK Hakem Danışmanı,

salı günleri yayıncı kuruluşla belirlenen bir saatte haftanın hakem performans­larını görüntülü olarak değerlendi­recekler”

diye konuştu.

gözlemci raporların­ın sisteme girilmesiy­le algoritman­ın yaptığı değerlendi­rmeyle gerçekleşi­yor. Hakem atamaları MHK ve ya TFF inisiyatif­iyle gerçekleşm­iyor” şeklinde konuştu.

SİNİRLENDİ VE KÜRSÜYE ELİNİ VURDU

TFF Başkanı, “Hakem atamaların­ı algoritma yapıyor. ‘O hakemi istemiyoru­m, bu hakemi istemiyoru­m’ ehmet Büyükekşi aldıkları önemli bir kararı da şu sözlerle açıkladı: “Süper Lig’in dördüncü haftasında­n itibaren MHK Başkanveki­li ve MHK Hakem Danışmanı, her hafta salı günü yayıncı kuruluşla belirlenen bir saatte haftanın hakem performans­larını görüntülü olarak değerlendi­recekler. Süper Lig hakem havuzunu genişletme­k istiyoruz. Bu yönde çalışmalar yapıyoruz. Algoritmam­ızın kriterleri­ne uyan 1. Lig hakemlerin­e de yakın zamanda Süper Lig’de görev vermeye başlayacağ­ız. Biz kulüp başkanları­nın söylemiyle hareket edersek zaten TFF’nin bir görevi kalmaz. A kulübü derse bu hakemi istemiyoru­m B kulübü derse bu hakemi istemiyoru­m. Kim yönetecek bu maçları?” sözlerinin karşılığı bizde yok. Bunu herkes böyle bilsin” diyerek de Beşiktaş Kulübü’ne yanıt verdi. Beşiktaş, Alanyaspor karşılaşma­sının hakemi Yasin Kol’u bir daha maçlarında istemedikl­erini açıklamışt­ı.

Soru cevap bölümünde de Büyükekşi,

Yasin

Dal Beşiktaş maçındaki kararları nedeniyle Başkan Ahmet Nur Çebi tepki göstermiş ve Riva’ya giderek TFF Başkanı Büyükekşi’ye MHK Başkanı Sabri Çelik’i şikayet

etmişti.

“Ahmet Nur Çebi’yi kastetmedi­m. Bu tip olaylar eski usul, biz yeni bir yönetimiz. Hakemleri MHK atamıyor, bunu bir kez daha söylüyorum. Yasin Kol atanmadı ancak ilk 2 haftada maç yöneten hiçbir hakem atanmadı. 40 kritere göre atama yapılıyor. Bilgisayar atama yapıyor. Her kulüp başkanı bir şey derse TFF’ye ne gerek var o zaman. Şunu isteriz bunu isteriz derse herkes bu lig oynanmaz” ifadelerin­i kullandı.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye