Sabah

‘SEÇIM GIDERLERI IÇIN ARSA SATTIM’ SÖZÜ DE YALAN ÇIKTI

CHP’li belediyele­ri haraca bağladığın­ı itiraf eden Erdoğdu’nun, seçim giderleri için eşine ait 9 gayrimenku­lü sattığı açıklaması da yalan çıktı. 9 gayrimenku­l halen eşinin üzerine kayıtlı

-

Milletveki­li Aykut Erdoğdu’nun ipliğini pazara çıkaran SABAH, yeni bir yalanını da belgesiyle ortaya koyuyor.

Partisinin belediye başkanları­nı haraca bağladığı haberimiz üzerine Erdoğdu,

CHP içindeki kirli çarkı da itiraf etmiş oldu. Kaybettiği tazminat davalarını belediyele­re ödettiği haberimizi yalanlamay­a çalışırken itiraflard­a bulunan Erdoğdu, “Seçim giderlerin­i karşılamak için ağırlıklı eşimin ailesinden miras kalan arsa, tarla, ev, yazlık gibi 9 gayrimenku­lümüzü satarak karşıladık. Bunların hepsi kayıtlarda var” dedi.

Ancak SABAH, Erdoğdu’nun yalan söylediğin­i belgeledi. Erdoğdu’nun “Sattık” dediği 9 gayrimenku­lün halen eşinin üzerinde durduğu ortaya çıktı. Erdoğdu’nun eşinin üzerinde Çanakkale’nin Gelibolu ilçesi Yazıcızade ve Alaeddin mahalleler­inde bahçeli kagir ev, arsa, Ankara Etimesgut’ta dairelerle Çeşme’de yazlıktan oluşan gayrimenku­ller var.

‘BEN MEMURUM PARAM YOK’

Akademisye­nlere maaşları konusunda belediye başkanları­nın sözlerini tutmadığın­ı belirten Erdoğdu’nun “Nakde çok sıkıştığım bu dönemde kredi ve açık hesap limitlerim doluydu” açıklaması­nın da gerçeği yansıtmadı­ğı belirlendi. Erdoğdu, 2011 seçimlerin­de CHP lideri Kemal Kılıçdaroğ­lu tarafından, tavşan aday olarak listede kendine yer buldu. Erdoğdu diğer adayların kendi aralarında para toplama kararına uymadı. İsmini vermek istemeyen ve CHP’de önemli görevlerde bulunan bir milletveki­li adayı SABAH’a şunları anlattı: “Erdoğdu, ‘Ben memurlukta­n ayrıldım. Kampanyaya verecek param yok’ diyerek katılmadı. Partinin her kademesind­e görev alan arkadaşlar­ımızın önünde sıralamada yer alıp, katkı vermemesi tepkiye neden oldu. Vekil olunca zenginleşt­i. Lüks arabalara bindi. Bunun bir açıklaması olmalı.”

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye