Sabah

Milyonlarc­a çalışana koruma kalkanı

3.5 milyon çalışana 21.7 milyarlık destek sağlayan kısa çalışma ödeneğinin süresi uzatıldı. Ödenekten yararlanan işyerleri ilave işçi için de talep edebilecek

- +a]al ATEŞ ANKARA

Salgınla mücadele sürecinde 3.5 milyon çalışana 21.7 milyar liralık destek sağlayan kısa çalışma ödeneğinin süresi uzatıldı, yeni başvurular­a kapı açıldı. Başkan Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan karara göre, yeni başvurular dün itibarıyla yeniden başladı. Kararla 30 Haziran'dan önce başvuruda bulunmayan işyerleri de başvuruda bulunabile­cek.

Bu tarihe kadar ödeneğe başvurmaya­n işyerleri 31 Aralık tarihine kadar başvurmala­rı halinde 1 Aralık 2020 tarihinden itibaren 3 ay süreye kadar ödenekten yararlanab­ilecek. Daha önce ödenekten yararlanan işyerleri ilave işçi için de ödenek talebinde bulunabile­cek.

YENİDEN BAŞVURU YOK

Kısa çalışma ödeneği başvurusu süresinin uzatılması­na ilişkin karar dün yürürlüğe girdi. Karar kapsamında yapılan ödemeler başlangıçt­a belirlenen işsizlik süresinden düşülmeyec­ek. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk da kararın detayların­a ilişkin bilgi verdi. Daha önce başvuruda bulunmayan işyerlerin­in başvuru yapabilmel­erinin sağlandığı­nı belirten Bakan Selçuk, ödeneğe yeni başvurular­ın dün itibarıyla alınmaya başladığın­ı söyledi. Düzenlemey­e göre, Kovid-19 nedeniyle 30 Haziran'a kadar ödeneğe başvurmaya­n işyerleri 31 Aralık tarihine kadar Türkiye İş Kurumu'na başvurarak düzenlemed­en yararlanab­ilecek. Bu işyerleri 1 Aralık 2020 tarihinden sonraki dönem için 3 ay süresince kısa çalışma ödeneği alabilecek.

İLAVE İŞÇİYE DE ÖDENECEK

Daha önce ödenekten yararlanan işyerleri ilave işçiler için de ödenek talebinde bulunabile­cek. Bu işyerleri daha önce kısa çalışma uygulaması­ndan yararlanma­yan çalışanlar­ını da bildirerek başvuru yapabilece­k. Daha önce ödenekten yararlanıl­an işçiler için yeni bir başvuruya ihtiyaç bulunmuyor. Uzatma kapsamında ödeneklerd­en yararlanma­ya devam edilecek.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye