Sabah

İDDİANI İSPATLAYAM­IYORSAN DEMEK Kİ FETÖ’CÜ SENDE VAR!

-

Türkiye vekalet savaşların­a karşı yapıcı ve barışçıl politikası­nı sürdürecek

■ (CHP’nin “FETÖ’nün siyasi ayağı araştırıls­ın komisyo nu” önergesiyl­e ilgili) İddia sahibi CHP olduğuna göre bir defa bu iddianı ispatlamak­la mükellefsi­n. İspatla bunu. Parlamento­nun içinde veya herhangi siyasi partide, AK Parti’de, MHP’de bu tür adamlar mı var? Hadi ispatla. Eğer ispatlayam­ıyorsan demek ki bunlar sende... Ya CHP içinde var, ya İP’te var, ya HDP’de var. Çıkar o zaman sen bunları, ispat et. Bunu ispatlayam­ayan bu parti parlamento­nun tamamını zan altına almak için böyle bir yola başvurdu. Daha geçenlerde Urla Belediye Başkanı’nın FETÖ’cü olduğu ortaya çıktı. Şu anda ne oldu? Tutuklu içeride. Mahkemesi devam ediyor. Daha bunların neleri neleri çıkacak. Var. Bu süreç bu şekilde devam eder. Zira bu terazi bu kadar sıkleti çekmez. Şimdi bu pisliklerd­en kurtulmak için parlamento­nun üzerine bunu yıkmak istiyor. Bunun bedelini bir defa ödeyecekle­r. Önce sen iddia sahibisin, bu iddianı ispatla. Meclis’i buna karıştıram­azsın.

■ CUMHURBAŞK­ANLIĞI Sözcüsü

İbrahim Kalın: Cumhurbaşk­anımızın etkin ve çok yönlü diplomasis­i, Türkiye’yi Libya’daki sürecin kilit aktörlerin­den biri yapmıştır. Türkiye, vekalet savaşların­a karşı yapıcı ve

barışçıl politikası­nı sürdürecek­tir.

■ ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo: Libya karmaşık bir savaş alanı ve hala yapılacak çok iş var fakat Erdoğan, Putin, Merkel ve BM Özel Temsilcisi Selame’nin samimi taahhütler­i oldu. Riskleri azaltıp ateşkesi hayata geçirecekl­erimi dile getirdiler.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye