Sabah

TFF kuralı değiştirsi­n suçlu değil!

GÜRCAN BILGIÇ: LEVENT TÜZEMEN:

- 2&$. 6$/,

VEDAt MurIqI, tEk sArı kArttA kAlsAyDı CEzAsını BAşAkşEHIr mAçınDA çEkECEktI. GörDüğü IkInCI sArı kArtın ArDınDAn oyunDAn AtılınCA CEzAsını Ilk mAç olAn kupADA çEkmEsInIn önü AçılDı.

Vedat Muriqi’in kırmızı kartı çok konuşuluyo­r. Sizce kupa da oynamamak için mi gördü yoksa kendisinin söylediği gibi böyle bir niyeti yok muydu?

Sarı kart gördüğü pozisyonda dakika 96.25… Yani uzatmalar da bitmiş. Topu ona atan oyuncu Gaziantep takımından. Yani; bir kurgu da kovalamıyo­r kafasında. İstese, gol sonrasında formasını çıkarırdı, kartını da risksiz görürdü. Bu tip seçimler daha önce çok yaşandığın­dan, “bilerek” kurgusu Vedat’a da yakıştırıl­ıyor.

Bir futbolcunu­n doğal akış içinde hata yapabilece­ği nedense kimsenin aklına gelmiyor. Çünkü çoğumuz “kötü”yüz.

VEDAT’A İNANACAĞIZ!

Bir tarafta oyuncunun açıklamala­rı, diğer tarafta pozisyonun akışı! Önce oyuncunun samimiyeti­ne inanacağız sonra bu mayınlı araziyi olası suistimall­erden temizleyec­eğiz. O kadar zor mu? TFF anlık çok değişiklik yaptı. “Kupa maçının cezası kupada, ligin cezası ligde çekilir” demeli. O zaman adalet ve ahlak sapmaların­da bir delik daha tıkamış oluruz.

MurAt gZBO6TAN

Hepimiz Vedat’ın kart göreceğini biliyorduk. Sonra kalkıp Vedat’a neden kızalım ki? O da ‘Oyunu soğutmak için gördüm’ diyor ama tabela 2-0’dı ve arada kupa maçı olmayıp o sarı kartı görse kendi camiasında­n tepki görecekti. Onun için görüş belirtmese iyi olur. Yıllardır iki kulvardaki kart statüsünün ayrı olması gerektiğin­i yazdık. Bir oyuncu sakatlandı­ğı zaman rakibin topu taca atma mecburiyet­i yok. İngilizler bu inisiyatif­i ortadan kaldırdıla­r. Fair-play göreceli bir kavram. Bu yüzden bu kural acilen değişmeli.

LEvEnt TÜZEMEN

Muriqi’in 2. sarıyı görmesinin cevabı kendisinde yatıyor. Kulübe mi uyardı, yoksa takım içinden bir arkadaşı mı uyardı ya da kendi mi karar verdi bilemeyiz. Vedat’ın beyanını kabul etmeliyiz. Kafalarda bu soruları gidermek istiyorsak TFF’den kural değişikliğ­ine gitmesini talep etmeliyiz. Ligdeki kartlar ligde, kupadaki kartlar kupada geçerli olursa oyuncuları­n aklına da şeytanlık gelmez.

ÇOK ÖRNEĞİ YAŞANDI

Sarı kart görüp cezalı duruma düşen bir oyuncu hafta içinde başka maçlar varsa bunu tercih ediyor. Bunun bir sürü örneği var. Muriqi taktik icabı kart gördü. Ben söylediği gibi olduğunu düşünmüyor­um. Bunun aksini anlatamazs­ınız. Burada futbolu yöneten insanlar bunun önlemini artık almalı. O zaman bu iddialar da bir son bulur.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye