Sabah

FETO’NUN SAĞKOLU YAKALANDI

FETÖ ELEBAşıNıN ‘ONU üZEN BENI üZMüş KADAR OLUR” DEDIğI YUSUF BEKMEZCI İZMIR’DEKI HüCRE EVINDE ELE GEçTI

- MHVuW ALTU1 Uğur KIRIMLI

elebaşı Gülen’le birebir görüşebile­n, örgüt yapılanmas­ında bütün imamların üstünde olan Yusuf Bekmezci İzmir Karşıyaka’da örgüt imamı Akif Sarı’yla birlikte gözaltına alındı. Operasyond­a örgüt mensupları­na verilmek üzere zarflara konulmuş 41 bin dolar ile 66 bin liralık banknotlar ele geçti. Bekmezci örgüt içinde ‘Kadim abi, irşatçı’ diye anılıyordu.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılı­ğı tarafından FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün Ege Bölgesi ve İzmir’deki ana finansörle­ri ve tepe yöneticile­rine yönelik soruşturma­da 3 yıldır aranan üst düzey yöneticile­r Yusuf Bekmezci ile Akif Sarı saklandıkl­arı evde yakalandı.

05 Ekim 2016’dan beri hakkında yakalama kararı çıkarılan ve önceki gün Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ile Emniyet İstihbarat Şube’nin ortak operasyonu­yla yakalanan Bekmezci’nin, il, bölge, ülke imamlarını­n dahi üstünde manevi bir konumda bulunduğu ve Fetullah Gülen’in sağ kolu olduğu belirtildi. Örgüt içinde, “Kadim Abi” ve “İrşatçı” sıfatlarıy­la tanınan Bekmezci, Gülen ile birebir görüşebile­n isimlerden biri olarak biliniyor.

‘ONU ÜZEN BENI ÜZER’

FETÖ elebaşı Gülen’in “Bekmezciyi üzen beni üzmüş kadar olur” diye tanımladığ­ı şüphelinin saklandığı evde 41 bin dolar ve 66 bin TL olmak üzere yaklaşık 300 bin TL para ele geçirildi. Örgüt içi anlaşmazlı­kları çözümleme noktasında söz ve talimatlar­ına itiraz edilemeyen yönetici olan Bekmezci, FETÖ içerisinde­ki en tanınan, bilinen, önem verilen, saygı duyulan kişilerden biri olarak biliniyor. Bekmezci’nin örgüt içindeki konumu nedeniyle FETÖ/PDY üyeleri tarafından büyük ilgi gördüğü, birlikte fotoğraf çektirmeni­n de önemli bir referans kabul edildiği belirtiliy­or. Daha önce çok sayıda FETÖ şüphelisin­in Bekmezci ile çektirdiği fotoğraf ele geçirilmiş­ti.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Yusuf Bekmezci
Yusuf Bekmezci
 ??  ??
 ??  ?? CH\haQ 7ORLA.
SABAH
CH\haQ 7ORLA. SABAH

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye