Sabah

EVLAT NÖBETI KAR ALTINDA DA SÜRÜYOR

Tel Abyad’da hainlerin bombalı saldırısın­da şehit olan 3 askeri binler uğurladı. Binbaşı Şevket Tombul 6 ay önce baba olmuştu. Şehit Teğmen Sinan Bilir de bu yaz düğün yapacaktı

-

terör örgütünün kaçırdığı evlatları için bekleyen ailelerin sayısı 71 oldu. Aileler, “Kar da yağsa, fırtına da kopsa gitmeyeceğ­iz, direnmeye devam edeceğiz” diyorlar.

Suriye’nin Tel Abyad ilçesinde bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda şehit olan Binbaşı Şevket Tombul, Uzman Onbaşı Mahmut Alpaklı (24) ve Piyade Teğmen Sinan Bilir (29) memleketle­rinde son yolculukla­rına uğurlandı.

6 AY ÖNCE BABA OLMUŞTU

Şehitlerde­n Binbaşı Şevket Tombul, evli ve 2 çocuk babasıydı. 6 ay önce dünyaya gelen ikinci çocuğunu son olarak görmüştü. Eşi ve 2 çocuğu Ankara’da, kendisi Tel Abyad’daydı. Eşinin şehit olduğu haberini alan Aslıhan Tombul gözyaşları­na boğuldu. Annesi Şehnaz ve babası Necdet Tombul’da acı haberi Eskişehir’in Odunpazarı ilçesindek­i evlerinde aldı. Baygınlık geçiren baba Necdet Tombul, ambulansla hastaneye kaldırılar­ak tedavi altına alındı. Şehit Binbaşı, dün Eskişehir’deki Reşadiye Camisinde, ikindi namazını müteakip düzenlenen törenin ardından, gözyaşları arasında Kanlıpınar Şehitliğin­de toprağa verildi.

NİKÂH KIYMIŞ, YAZA EVLENECEKT­İ

Teğmen Sinan Bilir (29) ise Sibel Bilir ile resmi nikah kılmış, önümüzdeki yaz da düğün yapacaktı. Geçen yıl Ağustos ayında ise babası Bahattin Bilir’i kaybetmişt­i. Oğlunun tabutunu gören anne Nevriye Bilir gözyaşları­na boğuldu. Tokat Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törende ise ağabeyi Ahmet Bilir (30) tabuta sarılarak gözyaşı dökerken kardeşi Aşkın bilir (12) ise metanetini korumaya çalıştı. Bilir, daha sonra Erenler Mezarlığı’ndaki Garnizon Şehitliği’nde toprağa verildi.

ARAPÇA AĞITLARLA UĞURLANDI

Şehitlerde­n Uzman Onbaşı Mahmut Alpaklı (24), 1 aylık evli Uzman Onbaşı Mahmut Alpaklı (24), memleketi Şanlıurfa’da toprağa verildi. Arapça ağıtların yükseldiği cenaze törenine binlerce kişi katıldı. Şehit için Selman Caminde yağmur altında düzenlenen törene il protokolün­ün yanı sıra 2 bin vatandaş katıldı. Tören boyunca, Korgeneral Sinan Yayla ise şehidin babası Ali Alpaklı’nın elini uzun süre bırakmadı. Şehidin 1 aylık eşi Aysel ise tören boyunca gözyaşı döktü. Şehit Alpaklı gözyaşları arasında toprağa verilirken, tabuta sarılı Türk bayrağı ise baba Ali Alpaklı’ya teslim edildi.

 ??  ??
 ??  ?? Uzman Onbaşı Mahmut Alpaklı
Yakınları şehit Alpaklı’yı böyle uğurladı.
Uzman Onbaşı Mahmut Alpaklı Yakınları şehit Alpaklı’yı böyle uğurladı.
 ??  ?? Binbaşı Şevket Tombul/ESKİŞEHİR
Piyade Teğmen Sinan Bilir/TOKAT
Binbaşı Şevket Tombul/ESKİŞEHİR Piyade Teğmen Sinan Bilir/TOKAT

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye