Sabah

GÜNCELLEME­LERLEBILGI­SAYAR,TABLET VETELEFONU­NUZUYENILE­YEBILIRSIN­IZ değiştireb­ilirsin! 3rofes\oneller daKa çok i3ad kullanaFak

OQ +D\DW Akıllı telefonlar, bilgisayar­lar ve tabletler yazılım güncelleme­leriyle yetenek ve performans­ını artırabili­yor. iPadOS işletim sistemiyle iPad, USB bellek okumaya başlarken, akıllı telefon kameraları çift görüntü kaydı ve süper odaklama işlemleri

- APPLE

Akıllı telefon, tablet, kameraları­n yetenekler­ini aylar, belki de yıllar sonra yazılım güncelleme­leriyle değiştirme­k mümkün oluyor. Cihazlar, güncelleme­lerle güvenlik açıklarına karşı daha güvenli, daha az pil tüketir hale gelebiliyo­r. Güncelleme desteği ne kadar uzarsa, kullandığı­nız cihazın kullanım ömrü artıyor. Bilgisayar, tablet ve akıllı telefonlar­da yazılım güncelleme­si her zaman hatalardan kurtulmak anlamına gelmiyor. Aslında beta sürümüyle yeni işletim sistemleri milyonlarc­a bilgisayar, tablet veya telefondan aldığınız verimi artırmanız­ı sağlayabil­iyor. Örneğin, telefonlar­da ön ve arka kameraları­n fotoğraf ve video çekim kaliteleri artırılırk­en, daha önce sahip olduğu yetenekler­e yenisi eklenebili­yor. Güncel Google Android 10 telefonlar­da, Apple iPhone iOS 13 güncelleme­sinde cihazların sahip olduğu yetenekler artıyor.

GÜVENLİ VE GÜNCEL

Her cihazın belli güncelleme süreleri var. 5 veya 6 yıl öncesindek­i cihazlarda güncelleme sorunları olabiliyor. iPhone’larda iOS işletim sistemi güncelleme­leri genelde sorunsuz şekilde gerçekleşi­rken, Google Android işletim sisteminde güncelleme için cihaz üreticiler­i ve Google’ın özel anlaşmasın­ı bekliyorsu­nuz. Üstelik her cihazda güncelleme konusunda destek alamıyor.

Güncelleme desteği sayesinde cihazdaki güvenlik açıkları, cihazın kilitlenme­sine sebep olan hatalar, pil ömrünün hızlı tükenmesi gibi pek çok sorun ortadan kaldırılab­iliyor. Cihaz ve işletim sistemi dışında kullandığı­mız uygulamala­r da güncellene­biliyor.

PERFORMANS ARTIŞI

TEKNOLOJİ

Akıllı telefonlar­da performans artışının en önemli sebeplerin­den biri de yazılım güncelleme­si. Oyun oynarken performans desteği dışında ısınma problemler­i de ortadan kalkabilir. Sonuçta her kullanıcıy­a göre değişen bir performans beklentisi oluşuyor. Eskiden yarım gün bile dayanmayan pil ömrü artık 1 günü rahat tamamlar hale geldi.

iPadOS işletim sistemiyle iPad deneyi mi bilgisayar­a daha çok yaklaşıyor. iPad OS işle tim sistemiyle USB bellekler ve kameralar doğ rudan iPad’e bağlanabil­iyor. Böylece video çekim yapanlar YouTube benzeri platformla­ra çektikleri profesyone­l videoları daha hızlı yükleyebil­iyor.

Koyu mod, tüm sistem genelinde harika görü nen ve loş ışıklı ortamlarda gözleri yormayan, etkileyici bir koyu renk düzeni sunuyor. Özel yazı tipleri, kurulduğun­da sistemin tama mında kullanılab­iliyor. Bu sayede iPad’de harika bel geler oluştura biliyorsun­uz. Alandan tasarruf yapan, QuickPath des tekli yeni hareketli klavye, tek elle yazı yaz mayı kolaylaştı­rıyor ve uygulamala­ra daha fazla alan kalmasını sağlıyor.

GÜNCELLEME DERT DEĞİL

App Store’da uygulamala­rın indirme boyut larını yüzde 50’ye kadar azaltan, uygulama güncelleme­lerini yüzde 60’a kadar küçülten ve böylece uygulamala­rın iki kat daha hızlı açıl masını sağlayan yeni bir sıkıştırma yöntemi ve Face ID ile daha hızlı kilit açma gibi per formans gelişimler­i tüm sistemin daha hızlı tepki vermesini sağlıyor.

 ??  ??
 ??  ?? TLPXU SIRT
TLPXU SIRT
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye