Sabah

Görünen köyün kılavuzu HDP!

-

YSK’nın gerekçeli kararı sonrasın da muhalefet cephesinde hala tar tışma devam ediyor etmesine de; yapılan eleştirile­rin hukukla, ciddiyet le bir ilgisi yok. Söylemleri­n ve iddiaların hemen hepsinin siyasi olduğu bir gerçek. Adaylar da bir yandan sahada çalışmala rına devam ediyor. gzellikle A. Parti ve MHP’nin kurmayları, milletveki­lleri, il ve ilçe yöneticile­ri ve İstanbul’da yaşa yan hemşehrile­rini ikna için buraya gelen Anadolu illerinin il başkanları da tam saha pres çalışmaya devam ediyor. Yeni stratejile­r oluşturulu­r ken; Cumhur İttifakı ortakları hem kendi tabanları ve seçmen leri hem de birlikte yaptıkları program lar ile dikkat çekiyor. Ama Millet İttifakı tarafından işler pek de şeffaf değil. Hemen açıklayalı­m..

HDP *rup Başkanveki­li Fatma .urtalan geçen hafta bir açıklama yaptı: “Haziran’da HDP ola rak mührü vuracağız, bu işi bitire ceğiz.” Fatma Hanım’a soralım baka lım, mühür nereye vuruluyor, bitirilece­k olan İŞ nedir? 31 Mart seçimleri öncesin de HDP’nin Eşbaşkanı Sezai Temelli’nin, “Ankara ve İstanbul’da Yavaş ve İmamoğlu seçildikle­ri takdirde bil sinler ki HDP oylarıyla seçilecek ler” sözleriyle aynı anlamı taşımıyor mu sizce de? Millet İttifakı ortakları CHP ve İP ve SP; her ne kadar HDP ile doğ rudan ya da dolaylı ittifak ortaklıkla­rı nı ilan etmekten kaçınıp adeta ‘mahcup ortak’ muamelesi yapsa da, bu açıklama lar herşeyi ilan ediyor zaten. Terör örgütü PKK’nın siyasi uzantısı olarak siyaset are nasında yerini alan HDP ile, biri ulusal cı, diğeri de milliyetçi çizgide siyaset yap tığını söyleyen CHP ve İP, bir kez daha bu açıklamayl­a inkar ettikleri ortak lıklarını ifşa etmiş oldular. Hani der ler ya “Görünen köy kılavuz istemez” işte o hesap; bu köyün kılavuzu zaten baştan beri belliydi ki!

Ajansın gizli ajandası..

Hammadde ve ara malı, makine ima latı ve tarım alanlarınd­a 30 milyar liralık kaynak sağlayacak İVME Finansman Paketi’ne başta iş dünyası olmak üzere, üreticiler­den arka arkaya destek açıkla maları geledursun, felaket tellalları yine işbaşında. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın, banka yönetici leri ile birlikte açıkladığı ve Türkiye’ye özgün milli ekonomi politikası­nı yerleş tirmede önemli rol oynayacağı yönün de görüş birliğine varılan paket, özellikle son dönemde yatırım, istihdam ve üre timde önemli rol oynayacak firmaların finansmanı­nda da önemli katkı sağlaya cak. Genel anlamda ekonominin yapısı nı güçlendire­cek pakete ilişkin muhalefet cephesinin imalı açıklamala­rı sonrasında haber ajansı Reuters’in aboneleri ne haberi veriş şekli, kasıt konusun da gelinen noktayı da gözler önüne serdi. Paketin ithalatı arttıracağ­ı şeklinde haberi sunan ajans, Türkiye ekonomisin­i artık doğrudan hedef alan ve doğrulukta­n tamamen uzaklaşan bir yayıncılık çizgisin de ısrarlı. Maksat belli; Türkiye ekonomi siyle, siyasetiyl­e, kurumları ve kurullarıy­la, milletin refahıyla daha iyi, daha müreffeh olmasın! Sözün özü; bu son örnek ten de hareketle Türkiye’nin yerli ve milli ekonomi yolunda kararlı iler lemesinde ne kadar doğru ve haklı olduğu da bir kez daha görüldü.

Vebnem bXUVDOL#VDbDK FRm WU 7ZLWWeU #VebnembXUV­DOL 606 6%8 \D] ·\e J|nGeU 7/ 0+

 ??  ?? Şebnem %856$/,
Şebnem %856$/,

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye