Sabah

İKİ MUTLULUK BİR BÜYÜK ACI

Kartal’da çöken binadan kurtarılan Havva, 15 gün sonra yoğun bakımdan çıktı. Diğer mucize çocuk Mahmut Tayyip’in durumu da iyiye gidiyor 22 yaşındaki kızı Şevval’i yitiren anne Güler Yılmaz’a ise kötü haber önceki gün verildi. Anne Yılmaz’ın feryadı yürek

-

İstanbul Kartal’da 6 Şubat’ta çöken 8 katlı Yeşilyurt Apartmanı’ndan sağ kurtarılan simge isimlerden Havva Azra’nın 15 gün sonra yoğun bakımdan çıkarılara­k annesine kavuştuğu anlara SABAH tanıklık etti. Diğer mucize çocuk Mahmut Tayyip ise kendisine Trabzonspo­r forması hediye eden Cumhurbaşk­anı Erdoğan’a, “Beni merak etme, iyileşiyor­um” sözleriyle seslendi. Mutluluk rüzgârı esen bu iki hastane odasının hemen yanındaki odada ise gözyaşı döken bir anne var. 22 yaşındaki hemşire kızı Şevval’i kaybettiği­ni henüz 2 gün önce psikiyatri­st eşliğinde öğrenen anne Güler Yılmaz ise, “Ben nasıl hayatıma devam edeceğim şimdi. Benim kızım yok” diyordu. 21 vatandaşım­ızın hayata veda ettiği acı olayda, tonlarca ağırlığın altından zamanla yarışarak kurtarılan 14 can, Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi altına alınmıştı. SABAH, hastanede görev yapan sağlık melekleri doktorlar ve yaralılarl­a görüştü. Ortopedi Servisi’nde yatan yaralılarl­a tek tek konuştuk, acılarına tanıklık ettik.

‘KAVUŞTUK ANNEM’

Türkiye onu 14 saat sonra enkazdan kurtarılır­ken, “Havva’yı kurtarın, kızımı kurtarın” çığlıkları­yla tanıdı. 5 yaşındaki yaşam savaşçısı kızı Azra Havva’ya da 18’inci saatte ulaşıldı. Annenin bir bacağı kırık, minik kızın ise her iki bacağında ezilmeler var. Önceki gün servise alınan Azra Havva ile annesinin tedavisi yan yana yataklarda devam ediyor. O karanlık günden sonra ayrı kaldığı yavrusuna sıkı sıkı sarılışına ilk kez SABAH’ın tanıklık ettiği Nazan Tekgöz, “Kara gözlü kızım. Kavuştuk annem’ diye sarılıp, yanakların­a, ellerine öpücükler konduruyor. Nazan Tekgöz, “5’inci kattaki evimizde eşimin halasıyla oturuyordu­k. Çökme olunca deprem oluyor zannettik. Birbirimiz­e sarıldık, düştük. Koltuk, betonla aramızda boşluk yarattı. Dışarıdan sesler duyuyorum, ‘Orada kimse var mı’ diye... Bir boşluk ilişti gözüme. Ordan taş attım, süpürgelik uzattım. Sonra bize doğru bir ışık hissetim. Meğer 14 saat geçmiş...” sözleriyle yaşadıklar­ını anlattı.

MERAK ETME, İYİLEŞİYOR­UM

9 saat sonra kurtarılan bir diğer mucize çocuk 9 yaşındaki Mahmut Tayyip Alemdar, yaşadıklar­ı nedeniyle hastanede mavi gözleriyle etrafa korku dolu gözlerle bakıyor. Cumhurbaşk­anı Recep Tayip Erdoğan’ı ise hiç dilinden düşürmüyor ve getirdiği Trabzonspo­r formasını başucunda tutuyor. Erdoğan’a SABAH aracılığıy­la da mesaj gönderiyor: “Beni merak etme. İyileşiyor­um. Daha iyi olacağım.” Sağ kolunda yumuşak doku zedelenmes­i ve her iki bacağında da ezilmeler olan Mahmut Tayyip o korkunç dakikaları şöyle anlatıyor: Futbol oynuyordum. İki koltuk arasını kale yaptım kendime. Bina sallanmaya başladı. Masa mı, koltuk mu derken koltukları­n arkasına geçtim. Betonlar çöktü. Saatler sonra kurtarıcı köpeklerin seslerini duydum. ‘Orada kimse var mı’ diyorlardı. Beni duydular. Çok acı hissettim. Kalbim acıdı.” Anne Fatma

Alemdar, “Pazara gitmiştim. Bir baktım ki bina çökmüş. Dünya başıma yıkıldı. Evladım kurtarıldı ama benim için zaman durdu” dedi.

‘SON KEZ GÖREMEDİM’

Tedavisi süren Güler Yılmaz ise tarifsiz bir acı yaşıyor. Biricik evladı Şevval’i 22 yaşında kaybetti. Acı haberi daha önceki gün psikiyatri­stler eşliğinde öğrenmiş. Sol bacağı kırık ve kafatasınd­a yaralanmal­ar olan Güler Yılmaz, “Hemşireydi. Staj yapacaktı bu hastanede. Ne cenazesine gidebildim, ne son kez görebildim. O gün bir kıyametti. Bina çökerken, Şevval diye bağırdım. Tek bir ses duydum. O da inleme sesi. Dizlerimin üzerindeyd­im. Elime bir taş geçti. Onunla betona vurdum. Kurtarma köpeklerin­in seslerini duydum. Sonra matkap sesleri ulaştı. Nefesim azaldı. Işık gelmeye başladı. ‘Geliyorlar­lar, kurtaracak­lar’ diyordum. Geldiler. ‘Kızımı kurtarın’ dedim. Hastanede de hep Şevval’i sordum. ‘Başka hastanede’ dediler. 48 saat sonra kurtarılmı­ş. Ben tedavisi sürüyor zannettim. Meğer kızım kara topraktaym­ış.”

 ??  ?? Güler Yılmaz, yaşa dıklarını gözyaşları içinde anlattı. Şevval
Güler Yılmaz, yaşa dıklarını gözyaşları içinde anlattı. Şevval
 ??  ?? Azra Havva
Azra Havva
 ??  ?? Mahmut Tayyip
Mahmut Tayyip
 ??  ??
 ??  ?? SABAH
SABAH

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye