Sabah

ADVINCULA IÇIN GUTI DEVREDE

- 0gàn Şahinoğlu ogun.sahinoglu@sabah.com.tr

6E'", 2019 yılında izlenmesi gereken 50 kişilik genç yıldız adayları listesini yayınladı. Listede Portekiz’in Sporting Lizbon takımından bu sezon Alanyaspor’a kiralanan stoper Merih Demiral ve Galatasara­y’ın alt yapısından çıkarak sergilediğ­i performans­la dikkatleri

’da Süper Lig ekiplerini­n yayın gelirleri belli oldu. G.Saray, F.Bahçe ve Beşiktaş, en fazla kazanç sağlayan kulüpler unvanını aldı. Yayın geliri havuzundan en fazla payı alan kulüp Galatasara­y oldu. Sarı-kırmızılıl­ar, şu ana kadar yayın havuzundan 137,2 milyon liralık gelir elde etti. İlk üzerine çeken 18 yaşındaki genç savunmacı Ozan Kabak yer aldı. UEFA, Ozan’ın özellikle Şampiyonla­r Ligi’nde sergilediğ­i başarılı futbola dikkat çekerken, 20 yaşındaki Merih ile ilgili, “Geçtiğimiz Kasım ayında büyük bir çıkış yaptı” ifadeleri kullanıldı. yarıyı düşme hattında kapatan Fenerbahçe ise 119,4 milyon lira gelire ulaşıp, kazanç liginde ikinci sırada yer aldı. Yayın gelirinde üçüncü sıraya 114,6 milyon lira ile Beşiktaş kuruldu. Trabzonspo­r, 87,7 milyon liralık gelirin sahibi olup, klasmanda dördüncü sıraya oturdu. eşiktaş’ta yönetim teknik direktör Şenol Güneş’in isteği doğrultusu­nda transfer çalışmalar­ını yürütüyor. Siyah-beyazlılar, sağ bek mevkii için son olarak 2016-17 sezonunda Bursaspor formasını giyen Luis Advincula’yı listeye dahil etti. Bu işi bitirme görevi ise siyah-beyazlı takımda teknik direktör eşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş’in, başkan Fikret Orman ve ikinci başkan Serdal Adalı ile ilk yarının bitiminin ardından yaptığı toplantını­n detayları belli oldu. Güneş, “İyi bir santrfor, stoper ve sağ bek alırsanız ödemeleri de zamanında yaparsanız ben bu kadroyu oynatırım, toparlarım, sezon Şenol Güneş’in yardımcı antrenörlü­ğünü yapan İspanyol Guti Hernandez’e verildi.

Beşiktaş, devre arasında bu transferi noktalamak istiyor ancak Rayo Vallecano ile kiralık sözleşmesi olan yıldız futbolcu gelecek sezon için düşünülüyo­r. sonunda da şampiyonlu­ğa ulaşırız” dedi. Tecrübeli hoca, Orman’ın, “Bütçe fazla değil. Oyuncuları­n maaşı çok yüksek. 2 kulvarda mücadele ediyorduk, şimdi bire düştük. Sadece 17 maçımız kaldı” sözleri üzerine de “Bana 21 kişilik kadro yeter. Yeter ki kalanların maaşları zamanında ödensin. Adaleti ve motivasyon­u sağlamamız, takım içi dengeyi sağlamamız için her şeyin tıkır tıkır işlemesi lazım” ifadelerin­i kullandı.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye