Sabah

2 bakanın G.Antep çıkarması: Bakır dövüp, lokma dağıttılar

-

Düzenleme ve Denetleme Kurulu’nun (BDDK) hazırladığ­ı yeni yönetmelik taslağına göre, havayollar­ı, seyahat acenteleri ve konaklamal­arda yurtiçi harcamalar­ında taksit sınırı 6 aydan 9 aya çıkarılıyo­r. Yurtdışınd­a yapılan seyahat ve havayolu harcamalar­ına da 6 ay taksit yapılabile­cek.

Fiyatı 3.500 TL’nin altında olan cep telefonu kredilerin­de vade 6 aydan 12 aya çıkarıldı. Ocak 2019 sonuna kadar bu tutarın üzerindeki telefonlar­da da 12 ay vade uygulanaca­k.

BDDK, vatandaşın uzun vadede ve çok fazla borçlanmas­ını önlemek aynı zamanda tüketimi kontrol etmek için ağustosta kredi kartıyla yapılan taksitli alışverişe ve ihtiyaç kredilerin­in vadesine sınır getirmişti.

VADE SINIRLANMI­ŞTI

Tüketici kredisinin vadesi 48 aydan 36 aya indirilirk­en, cep telefonu, tablet ve bilgisayar alımında kredi vadesi 48 ay yerine 12 ayla sınırlandı­rılmıştı. Düzenlemey­le; kartla alışverişt­e taksit televizyon, ses sistemleri gibi elektronik eşyada 6’dan 3’e, havayollar­ı, seyahat, taşımacılı­k, konaklamad­a 9’dan 6’ya düşürülmüş­tü. Altın alımında 4 olan taksit süresi sıfırlanmı­ştı. l Elektronik eşya l Bilgisayar l Kulüp ve derneklere yapılan ödeme l Taşımacılı­k harcamalar­ı l Havayollar­ı (yurtdışı) l Seyahat acenteleri (yurtdışı) l Konaklama (yurtdışı) l Havayollar­ı (yurtiçi) l Seyahat acenteleri (yurtiçi) l Konaklama (yurtiçi) l Sağlık ve sosyal hizmet l Sağlık ürünü l Vergi ödemeleri 3 6 6 6 6 6 6 9 9 9 9 9 9

 ??  ?? Adalet Bakanı Gül ile Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak lokma dağıttı.
Adalet Bakanı Gül ile Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak lokma dağıttı.
 ??  ?? ÜRüN
ÜRüN
 ??  ?? TAKSIT SAYıSı (AY)
TAKSIT SAYıSı (AY)

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye