Sabah

3 MİLYON MEMURA TERFİ VE ZAM GELİYOR

Ek gösterge cetvelinin yenilenmes­iyle memurların emekli ikramiyesi ve maaşı artacak. Liyakatli çalışanın önü açılacak

-

BAŞKAN Erdoğan’ın, bazı kamu çalışanlar­ı için ek göstergeni­n 3.600’e çıkarılaca­ğı sözünün ardından AK Parti kapsamlı bir çalışma başlattı. Yasa teklifi en kısa sürede Meclis’e gelecek.

YENİ GÖSTERGE SİSTEMİ

DÜZENLEMEY­LE, görev ücreti ve emekli maaşını önemli oranda belirleyen ek gösterge cetveli yeniden belirlenec­ek. Kamuda liyakate göre yükselmeni­n önü açılacak. Zor koşullarda görev yapan personele yüksek ücret verilebile­cek.

NE KADAR ARTIŞ GETİRİR?

GÖSTERGE 3.600’e çıkarsa, birinci dereceden emekli olacak (30 yıllık) polis, öğretmen, hemşire, din görevlisi ve idareciler­in emekli aylığı 570-640 lira, ikramiyele­ri 20-27 bin lira artacak.

Kamu kurumların­da çalışan yaklaşık 3 milyon memuru yakından ilgilendir­en ek gösterge sisteminde yeni dönem için geri sayım başladı. AK Parti Konya Milletveki­li Orhan Erdem, 3 bin 600 ek göstergeyl­e ilgili parti grubunun çalışma yürüttüğün­ü açıklarken, milyonlarc­a çalışanın gözü Meclis’e sunulacak kanun teklifinin içeriğine çevrildi.

Ek gösterge cetvelinin yenilenmes­iyle hem maaşlar hem de emekli ikramiyesi artacak. Zor koşullarda çalışan personele daha yüksek ücretler verilebile­cek. Kamu çalışanlar­ıyla birlikte emekli olanlar ve idareciler­in de düzenlemed­en yararlanma­sı bekleniyor.

EK *gSTER*E *hN'E0'E

Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın bazı kamu çalışanlar­ı için ek göstergeyi 3600’e çıkaracakl­arı sözünün ardından AK Parti kapsamlı bir çalışma başlattı. Hem görev ücreti hem de emekli maaşını önemli oranda belirleyen ek gösterge cetveli yeniden belirlenec­ek. Yaklaşık 1.5 milyon öğretmen, polis, hemşire ve din görevlisin­i doğrudan ilgilendir­iyor.

% 20-25 ARTIŞ SAĞLAYACAK

Düzenleme emeklilik durumunda alınacak maaş ve ikramiyede yüzde 20-25’in üzerinde artış sağlayacak. AK Parti Konya Milletveki­li Orhan Erdem, konuya ilişkin AK Parti grubunun bir çalışma yürüttüğün­ü belirterek, “Çalışma bittiğinde kanun teklifi verilecek. Bütçeye getireceği yük, ne zaman başlayacağ­ı, kimlere verileceği belirlenec­ek. Çalışmanın en kısa zamanda yapılacağı­nı biliyorum” dedi.

 ??  ?? Emine Erdoğan’ın da katıldığı zirvede, Başkan Erdoğan iş insanı Ayşe Cevahir’in kızını kucağına aldı.
Emine Erdoğan’ın da katıldığı zirvede, Başkan Erdoğan iş insanı Ayşe Cevahir’in kızını kucağına aldı.
 ??  ??
 ??  ?? ANKARA
ANKARA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye