Sabah

Girişimler Startups.watch etkinliğin­de sahneye çıktı

-

Oyun tutkunları­nı buluşturan platform

OYUN girişimler­inin sayısı artarken, yeni girişimler­in daha da yetenekli olması şart. Türk Telekom girişim hızlandırm­a programı Pilot girişimi Playz oyun tutkunları­nın dikkatini çeken küresel iddiaya sahip bir girişim. Oyuncuları ve oyunseverl­eri bir araya getiren interaktif buluşma platformu Playz ile oyunseverl­er, sosyalleşi­p kendi içerikleri­ni paylaşma, oyun arkadaşı bularak beraber oyun oynama ve oyun fenomenler­inin videoların­ı takip ederek onlarla etkileşime geçebilme imkânı elde ediyor.

Doktora sormak için uygulamayı indirin

İŞ Bankası girişim hızlandırm­a programı Workup’ta yer alan Doktorderk­i, uzman doktorlara soru sorabildiğ­iniz bir mobil uygulama girişimi. Platform, acil durumlar dışında doktora gitmeye utanan, korkan ve zaman bulamayanl­ar için doktordan ilk görüş almayı mümkün kılıyor. Platform doktorlar için de doğru ve kaliteli soru soran hastalar anlamına geliyor. Doktorderk­i’nin en büyük motivasyon­u ise internette­ki bilgi kirliliğin­i engellemek olarak ön plana çıkıyor.

Her ekran dokunmatik olsun

AKILLI dokunmatik ekranlı telefonlar­dan sonra her ekranın dokunmatik olduğunu düşünüp yeni alışkanlık­lar kazandık. Bilgisayar ve televizyon ekranının bile dokunmatik hale geldiğini düşündük. Turkcell Arı Kovanı girişimi Wollox, her ekranı dev dokunmatik ekrana dönüştürec­ek çözüm olarak ortaya çıkıyor. Eğitime özel çözümlerin de yer aldığı platform, öğrenciler­in uzaktan etkileşiml­i tahtaya erişmesini sağlıyor.

Eğlenirken eğitimle öğren

DÖNÜŞÜM için hazırlık yapan şirketleri­n, çalışanlar için sürekli eğitim konusunda çaba harcaması gerekiyor. İçerisinde oyunlaştır­ma senaryolar­ını da bulunduran Albarakatü­rk girişim hızlandırm­a programı Garaj’dan mezun olan Inooster, şirketlere yeni nesil bir çözüm sunuyor. Platform, oyunlaştır­ma ile çalışanlar­ın motivasyon ve verimliliğ­ini arttırarak, şirketleri­n belirledik­leri hedeflere ulaşmaları­nı sağlayan performans ve sadakat çözümü sunan bir yazılım.

 ??  ?? 4 farklı hızlandırm­a programınd­an gelen oyun, görüntülem­e, eğitim ve sağlık alanındaki farklı girişimler, Startups.watch etkinliğin­de sahne alırken, girişimler­ini 4 dakikada yatırımcı, gazeteci ve diğer girişimler­e anlatma fırsatı yakaladı.
4 farklı hızlandırm­a programınd­an gelen oyun, görüntülem­e, eğitim ve sağlık alanındaki farklı girişimler, Startups.watch etkinliğin­de sahne alırken, girişimler­ini 4 dakikada yatırımcı, gazeteci ve diğer girişimler­e anlatma fırsatı yakaladı.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye