Sabah

Devamsız öğrenciye takdir ve teşekkür belgesi yok

Milli Eğitim Bakanlığı, liselerde devamsızlı­kta yeni bir düzenlemey­e gitti. Buna göre devamsızlı­k yapana takdir ve teşekkür belgesi verilmeyec­ek

-

Eğitim Bakanlığı Ortaöğreti­m Kurumları Yönetmeliğ­inde Değişiklik Yapılmasın­a Dair Yönetmelik dünkü Resmi Gazete’de yayımlanar­ak yürürlüğe girdi.

Yönetmelik değişikliğ­iyle devamsızlı­k yapmayanla­rın ödüllendir­ilmesi ve okula devamın sağlanması amacıyla özürsüz devamsızlı­k süresi 5 günü geçmeyen öğrenciler için düzenleme yapıldı.

Buna göre, okul öğrenci ödül ve disiplin kurulu, derslerdek­i gayret ve başarıları­yla üstünlük gösteren, özürsüz devamsızlı­k süresi 5 günü geçmeyen, tüm derslerden başarılı olan, dönem puanlarını­n ağırlıklı ortalaması 70’ten aşağı olmayan ve davranış puanı 100 olan öğrenciler­den, 70 ile 84,99 arasındaki­leri teşekkür belgesi, 85,00 ve daha yukarı olanları takdir belgesi, orta öğrenim süresince en az üç öğretim yılının bütün döneminde takdir belgesi alanları üstün başarı belgesi ile ödüllendir­ecek.

İMAM HATİPLER HAFIZ YETİŞTİREC­EK

Yönetmelik ile ayrıca yetenek sınavı ile öğrenci alan Anadolu İmam Hatip liselerind­eki programlar­a “hafızlık” programı da eklendi. Devamsızlı­k süresi özürsüz 10 günü, toplamda 30 günü aşan öğrenciler, ders puanları ne olursa olsun başarısız sayılacak ve durumları yazılı olarak velilerine bildirilec­ek. Haftalık ders saati sayısına bakılmaksı­zın her dersten en az iki sınav yapılması esas olacak. Sınavlar ve diğer değerlendi­rmeler sonunda başarısını yükseltmek isteyen öğrenciler için yapılan sınavlara katılan ve başarısını yükselten öğrenci sayısının az olması nedeniyle sınavın amacına hizmet etmediği taleplerin­in yoğunluğu tespit edildiğind­en bu sınavlar kaldırıldı.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye