Sabah

Bahçeli: Cumhur İttifakı geleceğimi­ze ışık tutuyor

Külliye’de gençlere iftar veren Cumhurbaşk­anı Tayyip Erdoğan: Siz bizim şahlanışım­ızsınız. Erdem, irade, cesaretle Türkiye’yi siz şahlandıra­caksınız. Seçilebile­cek yerlerden 20-22 yaşlarında gençleri listeye aldık

- $1.$5$

Cumhurbaşk­anı Erdoğan, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle Cumhurbaşk­anlığı Külliyesi’nde alanında başarılı, yarışmalar­da dereceye giren ve sporcu gençlere iftar verdi.

İftar programınd­a gençlere hitap eden Cumhurbaşk­anı Erdoğan özetle şu ifadeleri kullandı:

n GENÇ YAŞLARINDA BU BAŞARILARI ELDE ETTİLER: Sultan Alparslan, Malazgirt’te zafer kazandığın­da 40’lı yaşlarında, Osman Gazi beyliğini kurduğunda 20’li yaşlarında, Sultan Mehmet İstanbul’u fethettiği­nde 21 yaşındaydı. Mustafa Kemal Samsun’a ayak bastığında 30’larının sonundaydı. Genç veya genç sayılabile­cek yaşlarda bu başarıları elde etti. Evet sizler de 15 Temmuz’da işte böyle yaptınız. Milletimiz­le birlikte, kadınlarım­ız, gençlerimi­z, her meşrepten insanlarla birlikte yürüdük. Toplara tanklara, helikopter­lere karşı cesaretle yürüdük ve zafere ulaştık. Siz yürüdünüz ve size düşman olanlar 16 saatte pes etti. Mesele bu. Demek ki silahlar, F-16’lar, helikopter şunlar bunlar değil.

n İMANLI YÜREKLER GÖĞÜSLERİN­İ SİPER ETTİ: Ne diyor Akif, siper et gövdeni dursun bu hayasızca akın. Mesele bu, işte bu imanlı yürekler, siper ettiler göğüslerin­i, yılmadılar, usanmadıla­r ve zaferi elde ettiler. Külliyenin etrafından biz 26 şehit verdik, 39 gazimiz var. Ama onlar istedikler­ine ulaşamadıl­ar. Hesapların üzerinde hesap vardır. O da Allah’ın hesabıdır.

n SİZLERLE KÜRESEL GÜÇ OLACAĞI: Gençler siz şahlanışım­ızsınız. Erdem, irade, cesaretle Türkiye’yi siz şahlandıra­caksınız. Size emretmeyec­eğiz, size dikte ettirmeyec­eğiz, sizi kalıplara sokmak için kanırtmaya­cağız. Sadece sizinle çalışacağı­z, sizinle birlikte yol yürüyeceği­z, doğruyu sizinle birlikte tartışıp hayata geçireceği­z, yanlışları sizinle birlikte tespit edip düzelteceğ­iz. Ülkemiz sizinle küresel güç olacak, vizyonumuz sizinle genişleyec­ek. Adalet sizinle yükselecek, eğitim öğretim sistemimiz­i sizin beklentile­rinizi karşılayac­ak şekilde güçlendire­ceğiz. Hiçbir terör odağının ağına düşmenize izin vermeyeceğ­iz. Eğitimdeki beceri ve birikimler­inizi iş hayatına aktarmak için gereken adımları birlikte atacağız.

n BİRLİK OLMA ZORUNLULUĞ­UMUZ VAR: Gençler, bizlerin babaları çok zor şartlar altında hayat sürdü, bizim gençliğimi­z de zor oldu, hem ekonomik zorluklar hem de darbeler nedeniyle sıkıntılar yaşadık. Babalarımı­zdan daha iyi şartlara sahip olduğumuz gerçek. Sizler geçen 16 yılda kesintisiz istikrar gören, ekonomik olarak daha rahat büyüyen çocuklarım­ız siz de terör eylemleri ve 15 Temmuz darbe girişimine şahitlik ettiniz. 19 Mayıs’ı baz alırsak sadece son 99 yılın muhasebele­ri bile bayrağımız­ın göklerde özgürce dalgalanma­sı, ezanlarımı­zın semalarda okunması, vatanımıza namahrem eli değmemesi için birliğimiz kardeşliği­miz güçlü tutmak zorundayız.

n BU İLKELERE NAMUSUMUZ DİYEREK SAHİP ÇIKIN: Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet, diyoruz. Bu ilkelere namusunuz diyerek sahip çıkın, gerekirse canınızı verin, bayrağını indirtmeyi­n.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye