Sabah

HURDA ARACA ÖTV İNDİRİMİ

-

ARACINI hurdaya çıkaranlar­ın yeni otomobil alımlarınd­a ÖTV indirimind­en yararlanma­sını öngören düzenleme de yürürlüğe girdi. 16 ve daha büyük yaştaki aracını hurdaya çıkaran ya da ihraç edenlere, aynı cins yeni bir araç alımında sağlanacak ÖTV indirimi, vergisiz fiyatı 46 bin lirayı aşmayanlar için 10 bin lira, 46 bin ila 80 bin arasındaki­ler için 8 bin lira, 80 bin lirayı aşanlar için de 3 bin lira olacak. Otomobil ve arazi taşıtları dışında kalan ve yeni alınacak kamyon, kamyonet, otobüs, minibüs ve panelvan cinsi araçlarda ise fiyat ayrımı yapılmaksı­zın 10 bin lira ÖTV indirimi yapılacak.

SİSTEM NASIL İŞLEYECEK?

Elinde 16 yaşından büyük otomobil, arazi taşıtı, panelvan, kamyon, kamyonet, otobüs ve minibüsü olanlar teşvikten yararlanma­k için araçlarını öncelikle Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu Hurda Müdürlükle­ri’ne, büyükşehir belediyele­rine, il özel idarelerin­e veya özel sektör tarafından işletilen Ömrünü Tamamlamış Araç Toplama Merkezleri’ne teslim edecek. Daha sonra buralardan aldıkları belgeleri, trafik tescil kuruluşlar­ına verip, kayıt ve tescil sildirecek. Aracının kayıt ve tescilinin silindiğin­e dair belgeyi alanlar bunu yeni araç alımı için gittiği otomotiv bayisine vererek teşvikten yararlanac­ak. Ali Bilaloğlu

ARAÇ PARKI GENÇLEŞECE­K

Otomotiv Distribütö­rleri Derneği Başkanı Ali Bilaloğlu, 16 yaş ve üstünde yaklaşık 6 milyon otomobil ve ticari vasıta bulunduğun­u, ülkedeki araç parkının 3’te birinin bu kapsamda olduğunu ifade etti. Bilaloğlu, bu düzenlemen­in iç tüketim dinamikler­ini hayata geçireceği­ni söyledi. Otomotiv Yetkili Satıcıları Derneği Başkanı Murat Şahsuvaroğ­lu da “Bunun yıl sonuna kadar satışlarım­ıza 50 bin adet artısı olacağını öngörüyoru­z. 2019’da ise bu miktar artar” dedi.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye