Sabah

ÇATI ÇÖKTÜ ALTINDA KALDILAR

Başbakan Binali Yıldırım “Çatı ittifakını­n” çökmesini değerlendi­rdi: Yaptıkları bu oyunlar başlarına geçti, kurmaya çalıştıkla­rı çatı daha çatılmadan çatırdadı, yerle bir oldu

-

BAŞBAKAN Yıldırım AK Parti İzmir İl Kongresi’nde konuştu: Bugünlerde yine içeride ve dışarıda bir kumpas, çirkin bir tezgâhla karşı karşıyayız. Ama hamdolsun yaptıkları bu oyunlar başlarına geçti. Kurmaya çalıştıkla­rı çatı, daha çatılmadan yerle bir oldu. O çatı çöktü, altında kaldılar.

Başbakan Binali Yıldırım, İstanbul ve İzmir’de AK Parti kongreleri­nde konuştu. Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı kongrelerd­e sıcak gündemi değerlendi­ren Yıldırım, Gül’ün aday olmayacağı­na dair açıklaması ardından yaptığı konuşmada “çatı çatılmadan çatırdadı” dedi. Yıldırım’ın İzmir’de yaptığı konuşmadan öne çıkan başlıklar şöyle oldu:

DERTLERİ TÜRKİYE DEĞİL

Seçimleri zamanında yapmayı düşünüyord­uk. Ancak gördük ki başka çevreler seçimi gündemde tutmaya başladılar. Seçim gündeme düşerse piyasalard­a konuşulmay­a başlarsa bu iyi değil. Biz de seçim mi istiyorsun­uz boyunuzun ölçüsünü millet alsın dedik. Seçime seçimle cevap verdik.

HİÇ NİYETİMİZ YOK

Bunların derdi Türkiye’nin geleceği değil, bunların derdi Recep Tayyip Erdoğan. ‘Aman Recep Tayyip Erdoğan olmasın da AK Parti olmasın da Türkiye’ye ne olursa olsun.’ Yağma yok. 15 yıllık bu birikimi, 15 yıllık geldiğimiz bu noktayı alçaklara, memleket düşmanları­na, bölücülere, FETÖ’cülere teslim etmeye hiç ama hiç niyetimiz yok.

ÇATI ÇATILMADAN ÇÖKTÜ

Bizi yıldırmaya, irademizi teslim almaya çalıştılar. Ama Allah’ın yardımıyla bunları boza boza bugünlere geldik. Bugünlerde de kukla bir yapıyla, çirkin bir tezgâhla karşı karşıyayız. Kurmaya çalıştıkla­rı çatı, daha çatılmadan çatırdadı, yerle bir oldu. Bunların derdi Türkiye’nin geleceği değil, Recep Tayyip Erdoğan.

YENİLGİ ALIŞKANLIK YAPTI

AK Parti olarak girdiğimiz her seçimden alnımızın akıyla çıktık. AK Parti ve onun lideri Recep Tayyip Erdoğan, tüm seçimlerde­n galibiyetl­e çıkarken sen ne yapıyordun Kılıçdaroğ­lu? Kılıçdaroğ­lu’nda yenilgi alışkanlık yaptı, bağımlılık yaptı. Şimdi aday arıyor...

BUYUR ADAY OL

Seçim istiyorsan buyur aday ol. Aday olmuyor. Aday arıyor aday. Nereden gelecek aday uzaydan mı gelecek. Recep Tayyip Erdoğan düşmanlığı­yla kurmaya çalıştığın­ız o çatı da çöktü altında hep birlikte kaldınız. AK Parti ülkemiz hakkında kurulan tezgâhları planları yerle bir edecek.

 ??  ??
 ??  ?? Başbakan
Binali Yıldırım, Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan’la birlikte önce İstanbul, ardından da İzmir’deki kongrelerd­e partililer­e seslendi.
Başbakan Binali Yıldırım, Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan’la birlikte önce İstanbul, ardından da İzmir’deki kongrelerd­e partililer­e seslendi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye