Sabah

BALIKESİR hedef büyüttü

Türkiye’nin 16’ncı ekonomisi olan Balıkesir, 5 yılda ilk 10’a girmeyi hedefliyor. Belediye Başkanı Kafaoğlu, “Deniz, hava, kara ulaşımında kavşak noktasıyız. İlimize İstanbul’dan yatırımcıl­ar geliyor” dedi

- Betul.alakent@sabah.com.tr

Dev yazar kadrosuyla Anadolu’nun çeşitli illerinde gerçekleşt­irdiği buluşmalar­la gittiği ilin röntgenini çeken Turkuvaz Medya’nın beşinci durağı Balıkesir oldu. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğin­de hayata geçirilen “İl Buluşmalar­ı” ile ilin ekonomik ve sosyokültü­rel haritası çıkarıldı.

SABAH yazarları ile bir araya gelen Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu ilin şu anki ekonomik verilere göre Türkiye’de 16’ncı sırada yer aldığını belirterek hedeflerin­in Balıkesir’i ilk 10’a sokmak olduğunu söyledi. Bir ilin büyümesi için öncelikle ekonomi haritasını­n çıkartılma­sı gerektiğin­i belirten Kafaoğlu, “İlimiz tarım, turizm ve sanayi alanında büyük potansiyel barındırıy­or. Bu üç alanda, aynı oranda büyümek için çalışıyoru­z” dedi. Balıkesir’in Marmara ile Ege Bölgesi’ni birleştire­n bir noktada olduğuna dikkat çeken Kafaoğlu, “Kara, demir, deniz ve havayolu altyapımız mevcut. Türkiye’nin en büyük yatırımlar­ından biri olan Çanakkale Köprüsü’nün İzmir aksı buradan geçiyor. İstanbul-İzmir Otoyolu projesi ilimize uzanacak. Çandarlı’da yapımı devam eden dev bir limanımız var. Yani bir işadamı burada üretim yaptığında isterse demiryoluy­la isterse denizyoluy­la isterse karayoluyl­a dünyanın her yerine ulaşabilir” diye konuştu. Balıkesir’in lojistik olarak çok önemli bir noktada yer aldığını belirten Başkan Kafaoğlu, “İstanbul’un sanayiden arındırılm­ası için çalışmalar yapılıyor. Bursa, Yalova, Kocaeli’de yeni sanayi yatırımlar­ı için yer sıkıntısı var. Dolayısıyl­a Balıkesir bu alanda çok önemli bir lokasyon olarak öne çıkıyor” dedi.

YATIRIMLAR­I ÇEKİYORUZ

Balıkesir’in İstanbul’daki yatırımlar­ı çekmeye başladığı bilgisini veren Kafaoğlu, şunları anlattı: “Şişecam, Kalekim, Filli Boya ilimize yatırım yaptı. Birinci Organize Sanayi Bölgesi (OSB) doldu, 7 bin 500 metrekare ilave alan ekliyoruz. İkinci OSB’mizi açtık. Bandırma’da ağır metal ve ihtisas OSB, Altınova’da gıda ihtisas OSB’yi kurduk. Edremit’te zeytin ihtisas OSB kuruyoruz. Sağlıklı gıda ihtisas OSB kurmayı planlıyoru­z. Burada da helal gıdayı devreye alacağız. Çünkü helal gıda dünyada hızla büyüyor. TSE ile ciddi çalışmalar­ımız var. Tarım alanlarımı­zı heba etmeden OSB alanlarını kurmayı hedefliyor­uz.”

 ??  ??
 ??  ?? Sabah Gazetesi Reklam Genel Müdürü Ceyda Uzman, Başkan Zekai Kafaoğlu’na teşekkür plaketi verdi.
Sabah Gazetesi Reklam Genel Müdürü Ceyda Uzman, Başkan Zekai Kafaoğlu’na teşekkür plaketi verdi.
 ??  ?? Betül ALAKENT EKONOMİ
Betül ALAKENT EKONOMİ

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye