Sabah

138 milyarlık yatırım 134 BİN KİŞİYE İŞ Yeni teşviklerl­e yapılacak yatırımlar 134 bin kişiye istihdam sağlayacak. 23 proje, ihracatı 6.3 milyar $ artıracak. İthalatı 12.3 milyar, cari açığı da 19 milyar dolar azaltacak

-

☛ ☛ ☛ ☛ ☛ ☛ ☛ ☛ ☛ ☛

Türkiye’nin dışa bağımlılığ­ını azaltacak, kendi devlerini yaratmasın­ı sağlayacak, arz güvenliği ile küresel rekabet gücünü artıracak, teknolojik dönüşümü gerçekleşt­irecek ve ihracatı artıracak dünyanın en iddialı teşvikleri­nin sahipleri belli oldu.

2016’da yürürlüğe giren proje bazlı teşvik sistemi kapsamında 135 milyar lira büyüklüğün­deki 23 projeye teşvik belgesi verildi. Eti Bakır’ın teşvik belgesi verilmiş yatırımı da dahil edildiğind­e toplam yatırım tutarı 137.4 milyar liraya yükseliyor. Teşvik verilecek 23 projeyle doğrudan 35 bin, dolaylı olarak ise 134 binin üzerinde istihdam bekleniyor.

Teşvik verilecek yatırımlar hayata geçtiğinde cari açık üzerinde yıllık 19 milyar dolar olumlu etki sağlanacak. Bu yatırımlar ihracatımı­za 6 milyar 318 milyon dolarlık katkı sağlayacak. İthalat da 12 milyar 312 milyon dolar azalacak. Teşvik kapsamında­ki 23 yatırım arasında en büyük payı Vestel, Tosyalı, Sasa ve MetCap aldı.

YERLİ OTOYA 28 MİLYAR TL

Teşviklerd­en yararlandı­rılan en büyük yatırıma, elektrikli araç enerji depolama sistemleri­ne yönelik 28 milyar 396 milyon liralık projeyle Vestel imza attı. Teşvik belgesi alan şirketler arasında eski başbakanla­rdan Mesut Yılmaz’ın oğlu Emir Hasan Yılmaz’a ait CFS Petrokimya Sanayi A.Ş. de yer alıyor. Yatırımlar İstanbul, Sakarya, Malatya, Adana, Hatay, Yalova, Niğde, Kahramanma­raş, Kayseri, İzmir, Siirt, Edirne, Ankara, Bursa, Kırıkkale, Bingöl, Mardin ve Osmaniye de olacak.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? ANKARA
ANKARA
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye