Sabah

Birbirleri­ne sarılı halde bulundular Soma’da kayıp iki kardeş, sabaha dek süren helikopter destekli arama çalışmalar­ı sonucu, 18 kilometre uzaklıkta ağaç altında birbirleri­ne sarılı beklerken bulundu

AT.ILARI<LA ISINMIŞLAR

- (diW|r: Yasin ESKİKÖY - Tasarım: Nigar TEKİN

Manisa’nın Soma ilçesinde önceki gün kaybolan ve geceyi dağda geçiren 9 ve 11 yaşlarında­ki kardeşler, evlerinden 18 kilometre uzaklıkta bulundu. Uruzlar Mahallesi’nde yaşayan Muhammed (11) ve Ömer (9) Taşkın kardeşler, kırsal bölgede hayvan otlattıkta­n sonra akşam eve dönmeyince ailesi durumu jandarmaya bildirdi. İhbar üzerine Soma’ya hareket eden İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Erhan Can, alanın dağlık olması nedeniyle bölgedeki tüm birlikleri göreve çağırdı. Helikopter ve drone destekli başlayan arama çalışmalar­ına, AFAD görevliler­i ve yaklaşık 400 kişi ile dedektör köpekler katıldı. Sabaha kadar süren arama faaliyeti sonunda 2 kardeş, evlerinden 18 kilometre uzaklıkta ağaç altında birbirleri­ne sarılı bulundu. Jandarma ekipleri, anne Tülay ve baba Veysi Taşkın’ı helikopter­le çocukların yanına ulaştırdı.

SAĞLIK DURUMLARI İYİ

Genel sağlık durumu iyi olan kardeşler, helikopter­le Soma Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Baba Veysi Taşkın, güvenlik güçlerinin çocukları için seferber olduğunu söyledi. Kendilerin­i yalnız bırakmayan yetkililer­e teşekkür eden Taşkın, şunları kaydetti: “Çocuklarım akşam eve dönmeyince kayboldukl­arını anladık ve hemen jandarmaya ihbarda bulunduk. İl Jandarma Komutanımı­z Tuğgeneral Erhan Can bizzat ekipleri koordine etti. Sabah helikopter­in çocukların yerini tespit ettiği haberi üzerine biz de bölgeye gittik. Çok şükür çocuklarım sağlıklı halde bulundu. Çocuklarım hava kararınca yolu kaybetmiş, ters yöne doğru gitmişler. Rabbim devletimiz­e zeval vermesin.” Çocukların, hava sıcaklığın­ın gece sıfır derecenin altına düştüğü bölgede babalarını­n “üşümesinle­r” diye verdiği atkılarıyl­a birbirleri­ne sarılarak ısınmaya çalıştıkla­rı ortaya çıktı. Hastanedek­i tedavileri­nin ardından taburcu edilen iki kardeş, jandarma aracıyla evlerine götürüldü.

 ??  ?? SA%AH
SA%AH
 ??  ?? Tuğgeneral Can, çocukları hastanede ziyaret etti.
Tuğgeneral Can, çocukları hastanede ziyaret etti.
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye