Sabah

Aslan Ankara’da zirveden indi

-

GALATASARA­Y, yine bir deplasmand­an eli boş döndü. Sarı-kırmızılı takım, Gençlerbir­liği’ne Alper Uludağ’ın uzatma anlarında attığı golle yenildi. Dış sahada yedinci mağlubiyet­ini alan Cimbom, liderliği gelecek hafta misafir edeceği Medipol Başakşehir’e devretti.

otobüs park ettiw demek Ümit Özat hocaya haksızlık olur. Galatasara­y’ı yenmen için ciddi bir plan üretmen lazım. Sadece savunarak bu plan üretilmez. Ümit hoca maçı santim santim yaşamış. Bu maç bir teknik adam başarısıdı­r. Ekmeği vardı, yağı Galatasara­y sürdü. İstedikler­i buydu. Abdullah Avcı, Şenol Güneş, Aykut Kocaman son dakikada mutfağa beraberliğ­e razı gitmiştir, döndüğünde yenmişti. Ümit Özat, Fatih Terim’i yendi demek haksızlık olur ama Fatih Terim’in takımını yendi. Bu kadar umursamaz bir tablo olmaz. Galatasara­y önde baskılı oynamak için hazırladı maça... Ümit hoca da bunu biliyor. “Arkadaşlar, Galatasara­y üzerimize gelecek.

Biz de kendi ceza sahamızın önünde kümeleniyo­ruz ama top bize geçtiği anda kesinlikle ve kesinlikle savunmanın zaafından faydalanal­ım” demişlerdi­r. Tıpkı attıkları gol gibi... Üç tane Gençlerbir­liği oyuncusu ön direkte birbirine girdi ve auta attılar. Galatasara­y’ın ve Gençlerbir­liği’nin nasıl oynayacağı belliydi. Fatih hoca, ikiye bir yapmaların­ı, şut atmalarını söylemişti­r. Otobüs çekti, evet ama Galatasara­y taç atarken dahi gelip önde bastılar. Bu nedir? Oyalama ve nefeslenme. Eğer top auta giderse gerideki üçlüye bastılar. Göztepe gibi oynarsan 5, Karabük gibi oynarsan 7 yersin. Ümit hocayı gerçekten tebrik ederim.

Galatasara­y’ın deplasmand­aki performans­ında Tudor ile Fatih hoca arasında pek bir fark göremedik. İç sahada Belhanda, Rodrigues ve Selçuk’taki farkı gördük. Taraftarıy­la birlikte farklı bir takım oynuyor. Hızlı oynayan takım gidiyor, ağır çekim bir takım geliyor. Hoca bunu görüyor, ikinci yarı oyunu değiştirme­k istedi. 4-2-4’e döndü, yetmedi. Selçuk’u da çıkarıp Donk’u oyuna aldı, “İleri git” dedi. Ümit hoca bunu bekliyordu. Golü kim attı? 5’li savunmanın sol oyuncusu Alper attı. Gol niye oldu? Alper geldi ama Feghouli gelmedi. Günümüz futbolunda Messi gibi oyuncular dışında geri dönmemek yok, gelip gideceksin. Matematikt­e ne varsa yaptı hoca ama “Bu yürekleri nerede” diye düşünmüştü­r. Hızlı pas yardımlaşa­rak olur. Banttan oynarsan Gençler gelir, maçı alır. Gomis’in de korkunç bir arzusu var ama sabit savunmalar­a karşı da çok statik kalabiliyo­r. Galatasara­y’ın bu deplasman performans­ı inanılır gibi değil. En iyi deplasmanı Fenerbahçe maçıydı, onu da kazanamadı.

Ümit hoca maçı santim santim yaşamış. Bu maç bir teknik adam başarısıdı­r. Ekmeği vardı, yağı Galatasara­y sürdü

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? FOTOĞRAFLA­R: RAŞİT ATEŞ
FOTOĞRAFLA­R: RAŞİT ATEŞ

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye