Sabah

ÇİFTE MAAŞ

-

7ORBA YASAYLA JENoLERIN ISTIHDAMıN­A EKSTRA DESTEKLER JELDI. 9ERJI YE SRIM DESTEKLERI­YLE JENoLER DAHA KOLAY Iş BULACAK. ÇALışAN JENoLERIN YETIM MAAşı ISE DEYAM EDECEK

Resmi Gazete’de yayımlanar­ak yürürlüğe giren torba yasada gençler için de çok önemli müjdeler bulunuyor. İşte torbadan çıkan müjdeler: ● 1 Ocak 2018-31 Aralık 2020 döneminde işe alınan yeni elemanlar için 12 ay süreyle, gelir vergisi stopajı, damga vergisi ve sosyal güvenlik primi desteği verilecek. Yeni işe alınan eleman genç ve kadın ise süre 12 aydan 18 aya kadar çıkacak.

● İmalat sektöründe­ki küçük işletmeler­e ve esnafa, 2018'de uygulanmak üzere, 18 yaşından büyük ve 25 yaşından küçük en fazla 2 kişi ilave istihdam sağlamalar­ı halinde gelir vergisi stopajı, damga vergisi, sosyal güvenlik primi ve asgari ücret üzerinden 2 ayda bir ücret desteği verilecek.

● Ölüm aylığı alan hak sahibi çocuklarda­n, lise ve dengi öğrenim görmesi halinde 20 yaş, yükseköğre­nim görmesi halinde 25 yaşını doldurmaya­n ve öğrencilik nitelikler­i devam edenler, hizmet akdine tabi çalışmalar­ı durumunda ölüm aylığı hakkından yararlanab­ilecek.

● İlgili kanunlara göre gelir veya aylık bağlanan hak sahibi çocuklarda­n 18 yaş, lise ve dengi öğrenim görmesi halinde 20 yaş, yükseköğre­nim yapması halinde 25 yaşını doldurmaya­nlardan kanun kapsamında sigortalı sayılmalar­ı, ödenmekte olan gelir ve aylıkların kesilmesin­i gerektirme­yecek.

● Çalışmalar­ı nedeniyle gelir veya aylıkları kesilenler­in ödemeleri yeniden başlatılac­ak ancak geriye yönelik herhangi bir ödeme yapılmayac­ak. Maaşın başlatılma­sı için SGK’ya müracaat gerekecek. Böylece maaşı 1 Nisan 2018’den itibaren yeniden başlatılac­ak.

● Gençlerin istihdam edilebilir­liklerini artırmak ve parttime işe girişleri kolaylaştı­rmak amacıyla 18-25 yaş arasındaki sigortalıl­ara ait sigortalı işe giriş bildirgesi­nin, çalışılmay­a başlanılan tarih itibarıyla verilmesin­e imkân sağlandı.

 ??  ??
 ??  ?? )arXk ER'E0
)arXk ER'E0

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye