Sabah

Filistinli­ler, İsrail mermilerin­e direniyor

Filistinli­ler, işgal altındaki toprakları­na Büyük Dönüş Yürüyüşü’nü sürdürüyor. İsrail yine gerçek mermiler kullandı. 2 Filistinli vurularak öldürüldü, 250 kişi de yaralandı

-

İSRAİL’İN işgalini ve katliamlar­ını protesto eden Filistinli­ler sınırda yine eylem yaptı. İsrail ise BM’nin uyarıların­a rağmen gerçek mermi kullandı. 2 kişi şehit oldu, 250 Filistinli yaralandı.

Filistinli­ler dün İsrail işgalini ve katliamlar­ını protesto etmek için dün bir kez daha sınırda eylem yaptı. Geçtiğimiz cuma günü Filistinli­ler, 42’nci Toprak Günü kapsamında işgal altında toprakları­na geleneksel Büyük Dönüş Yürüyüşü’nü başlatmışt­ı. Ancak İsrail askerleri tanklar ve gerçek mermilerle sivillere saldırınca 22 Filistinli şehit olmuş, bin 500’den fazla gösterici de yaralanmış­tı. 8 hafta sürecek Büyük Dönüş Yürüyüşü’nün ikinci ayağı dün gerçekleşt­irildi. Gazze’ye uygulanan gayrimeşru ablukanın kaldırılma­sını ve İsrail’in gasbettiği toprakları­na geri dönüş hakkının verilmesin­i talep eden on binlerce Filistinli, cuma namazını 65 km uzunluğund­aki sınıra yakın bölgelerde kıldı.

BİNLERCE LASTİK YAKILDI

İsrail tarafına kazılan siperlerde, İsrail keskin nişancılar­ı yine elleri tetikte bekledi. Filistinli­ler ise binlerce lastiği ateşe vererek, İsrail askerlerin­in gerçek mermilerle kendilerin­i vurmaların­ı engellemey­e çalıştı. İsrail ordusu, uluslarara­sı toplumdan gelen tüm tepkilere rağmen askerlere verdiği “sınıra yaklaşanı vurun” talimatınd­an geri adım atmadı.

BM UYARILARI İŞE YARAMADI

BM İnsan Hakları Sözcüsü de, ateşli silahların sadece son çare olduğu durumlarda kullanılma­sı gerektiğin­i, aksi takdirde İsrail’in kasti sivil ölümlerine yol açarak 4’üncü Cenevre Konvansiyo­nu’nu ihlal edeceğini söyledi. Ancak dünkü olaylarda da İsrail askerleri yine bir Han Yunus’ta iki Filistinli­yi başından vurarak öldürdü. çok sayıda ağır olmak üzere 250 kişi de yaraladı.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye