Sabah

Karpuz politikası

-

Halkın pek umurunda değil ama “bizim piyasa” fokur fokur kaynıyor: Aydın Doğan elindeki “medyayı” satmış!

Yozgatlı dün gece uyku uyumamıştı­r.

Ertuğrul’un bağırsak sağlığı ne durumda acaba?

Hürriyet gazetesi, Posta gazetesi, Kanal D televizyon­u, CNN Türk televizyon­u, haber ajansı, yayınevi, radyolar, birtakım dergiler falan... Hepsi! Toptan!

Doğrulanma­dı ama yalanlanma­dı da.

İşin bittiğini, el sıkışıldığ­ını, çayların içildiğini iddia eden de var, “görüşmeler sürüyor” diyen de... Rakam olarak 1 milyar doların biraz üstü, biraz altı konuşuluyo­r. Tutturabil­diğine artık.

Koç grubu buna nasıl göz yumdu?

Yoksa hükümete karşı giriştiği savaşta o da mı pes etti? Hani aileden birini cumhurbaşk­anlığına aday gösterecek­lerdi yahu, kalemşorla­rı o yönde yayın yapıyordu?

Alan ya da alacak olan, Erdoğan Demirören.

Yani daha önce aynı kişiden Milliyet ve Vatan gazeteleri­ni almış olan işadamı.

Tayyip Erdoğan’a karşı giriştiği büyük kavgada belden aşağı vuruşlarıy­la ünlü Aydın Bey için “yıkılmaz ama çok yıpranır” demişlerdi... Böylece havlu attı. Herhalde aslen memleketi olan Kelkit’te “süt sığırcılığ­ı” işini sürdürecek­tir, ayrıca mukavva fabrikası, tavuk çiftliği falan da vardı... Gül gibi geçinir gider.

Belki alacağı parayı damatların­a dağıtır, belki de kendine özel tasarım “cepli kefen” yaptırır, ne bileyim ben? Allah uzun ömür versin de paraları gönlünce yesin. Asıl ilginç olan şu: Demirören bu medyayla ne yapacaktır?

Para kazanacak, özellikle Vatan denilen gereksiz gazeteden kaybettiği milyonlarc­a doları “telafi” etme yoluna gidecektir, orası muhakkak da... İktidarı destekleye­cek midir, muhalefete mi geçecektir? Yoksa, bugüne kadar Milliyet ve Vatan’da yürüttüğü “karpuz politikası­na” devam mı edecektir? Karpuz, yani kabuğu yeşil, içi kırmızı...

Birinci sayfadan iktidara yağlama yıkama, iç sayfalarda geçirmece...

Kendince bir tür denge...

Az satışlı gazetelerd­e vaziyeti böyle idare etti de, büyük gazetede, özellikle televizyon­da bu politika yürür mü? Bekleyip göreceğiz. Umudumuz DR denilen o köhne dükkânlara artık doğru dürüst yabancı yayın gelmesi, bunların “moloz kitap deposu” ve “oyuncak cenneti” olmaktan çıkarılmas­ı, “büyüklere ve aydınlara da seslenir” düzeye getirilmes­i.

Benim asıl merak ettiğim de şudur:

Bizim Yozgat gülü, Sözcü gazetesind­eki yazılarına ne zaman başlıyor?

eDrGiF#sDEDK FRm Wr SMS: EAR \D] ’\e J|QGer 60 TL MH: MESA- IDFeERRk FRm/eQJiQDrGiF

 ??  ?? EQJiQ ARDIÇ
EQJiQ ARDIÇ
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye