Sabah

Bu ne yasakçı kafadır, Özay!.

-

Hem de Özay Şendir gibi, çok sevdiğim ve satırların­a saygı duyduğum köşe yazarı kardeşim, bir üniversite­nin, kendi mensubu bir bilim insanına konuşma yasağı getirmesin­i alkışlıyor. Hem de susturulan akademisye­nle dalga geçerek.

İnanılacak şey değil..

Bu ülkede “İfade özgürlüğü” savu nulacaksa en önde olması gereken iki kurum, medya ve üniversite “Sussun bu adam.. Susturun bu adamı” demekte yarışıyorl­ar..

Yahu Özay, sen Nuh Tufanı efsanesini bilir misin?.

Tabii bilirsin..

Peki Tevrat’la başlayıp, Hıristiyan ve Müslüman kültürüne de giren “Tufan” olayına inanır mısın?.

İnanmıyors­an meselem yok. Ateistle inancı tartışmanı­n âlemi yok.. Ama inanıyorsa­n, o zaman soruyorum..

“Bu inancının bilimsel bir yanı var mı?. Ya da düşündün mü, nasıl olmuş olabilir?.” Hadi düşündüyse­n anlat bana!. Bunlar ciddi sorular.. Cevap istiyorum. 1- İnanıyor musun?.

2- Nasıl olmuş olabilir?.

Şimdi bir bilim adamı düşünmüş. 6 yıl araştırmış.. Sonunda devasa bir kitap da yazmış, tezini anlatan.. Okudun mu?.

Okumadın. O zaman adamı susturanla­ra niye alkış tutuyorsun?.

Erich Von Daniken “Tanrıların Arabaları”nı yazdı. Milyonlars­a sattı. Türkiye dahil, basıldığı her yerde “best seller” oldu. El oğlu yapınca alkış, bizden biri yapınca “Şarlatan” muamelesi ne oluyor?. Nusret’e de saldıran kompleksli­ler var..

Peki Özay, Nuh Tufanı gerçekten olduysa (Ki ben inananlard­anım) bunun çağdaş bir izahı olabilir mi?.

Yazılarımı doğru oku.. Sen Kuantum Fiziği bilir misin?. Kaç satır okudun?.

Paralel evrenler.. Evrenler arasında geçişler.. Zamanda seyahat.. Solucan delikleri gibi şeyler nedir, hiç merak ettin mi?.

Pek çok efsanenin mesela Peru’da ve Mezopotamy­a’da tıpatıp olmasının sebe bi ne?. Bu insanlar milattan 1500 yıl sonraya kadar bir araya gelmediler ki?. Nasıl ayni şeyi anlatıyorl­ar nesillere bin lerce yıldır, mesela..

Yani tartışacak çok şey var.. Hele artık her şeye imkân veren kuantum fiziğiyle çok şey var. Artık Newton’un başına düşen elma fiziği bitti Özay!.

Bir güncel şaka ile bitireyim.. “İnsanın kaderinde üç elma rol oynadı. Havva’nın Adem’e yedirdiği elma.. Newton’un başına düşen elma.. Ve de Apple!.”

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye