Sabah

CHP’li Öztürk Yılmaz’ın sırları

- Mahmut.oYur#sabah.com.tr 2 SMS: MO9 yaz 22’ye J|nder. facebook.com mahmutoYur

CHP’lI Öztürk Yılmaz’ın Musul BAşkonsolo­su IkEn DEAŞ tArAFınDAn rEHIn AlınmAsı, kurtArılmA­sı, Hızlı BIr şEkIlDE CHP’yE GEçmEsI, mIllEtvEkI­lI olmAsı vE yInE Hızlı BIr şEkIlDE Bütün EskI tECrüBElI DIplomAtlA­rı EkArtE EDErEk CHP’nIn Dış IlIşkIlErD­En sorumlu GEnEl BAşkAn YArDımCısı olmAsı HErkEsI AmA En BAştA DA CHP’lIlErI şAşırtmışt­ı.

“Nereden çıktı bu adam?” DIyEnlErIn sAyısı HIç Az DEğIlDI. AmA DAHA şAşırtıCı olAn, Yılmaz’ın GEçmIşInDE­kI sırlAr vE AGrEsIF DAvrAnışlA­rıyDı. BunlAr soru IşArEtI yArAtıyor vE tEpkI AlıyorDu AmA En son TSK IlE BIrlIktE SurIyE’DE tErörE kArşı müCADElE yürütEn ÖSO’yu “terör örgütü” IlAn EtmEsI, AFrIn HArEkâtı’nı ItIBArsızl­AştırmAsı tEpkIlErIn çığ GIBI BüyümEsInE yol Açtı.

VE “Kim bu adam, kime hizmet ediyor?” sorulArı DoğAl olArAk Arttı. Bunu DışIşlErI BAkAnı Mevlüt Çavuşoğlu’nun şu sErt ElEştIrIlE­rI DAHA DA DErInlEştI­rDI: “Bu zat, DEAŞ baskınında ‘BAşkonsolo­s BEn DEğIlDIm’ diyen bir korkak. Ayrıca bu zat 15 gün Avrupa Bakanlığı’nda görev aldı ve kovuldu. Onu da Volkan Bozkır’a sorun, neden kovulduğun­u.”

O soru TBMM DışIşlErI KomIsyonu BAşkAnı, EskI AB BAkAnı Volkan Bozkır’A sorulDu. Bozkır, CEvABı YılmAz’ın kEnDIsInIn vErmEsI GErEktIğIn­I söylEDI: “O zamanki AB Bakanı Egemen Bağış’a Yılmaz için olumlu görüş verdim. Orada bir olay yaşandı ve Yılmaz’ın görevine son verildi. Bu olayı açıklaması gereken kişi Yılmaz.”

SAHI o olAy nEyDI vE nEDEn AçıkçA sEslEnDIrI­lmIyorDu? MErAk EttIk AmA CEvAp AlAmADık. YılmAz, AB BAkAnlığı’nDA kısA sürE çAlışmış, kADınlArlA IlGIlI BIrkAç vAkAyA ImzA AtınCA DA BIzzAt BAkAn Egemen Bağış’ın EmrIylE kovulmuştu. İyI DE o BIrkAç vAkA nEyDI? Soruyu BAkAnlık çEvrEsInE, sIyAsIlErE sorDum yInE kImsE konuşmAk IstEmEDI. SürECI Naci Koru vE DAHA önCE yAnınDA çAlıştığı Fuat Tanlay AnlAtır mı BIlEmEm AmA BEnzEr BIr suskunluk CHP IçInDE DE yAşAnıyorD­u.

Öztürk Yılmaz, CHP’DE GörEv AlınCA, BIr HEmşErIsIn­In BrüksEl’DEn AnkArA’yA GEtIrDIğI IyI EğItIm Almış kADın BIr GörEvlIylE çAlışmAyA BAşlAmıştı. O GörEvlI onun yAnınDA sADECE 4 Ay DAyAnABIlm­Iş vE ApAr topAr CHP’DEn Ayrılmıştı.

Bu konuDA DA kImsE konuşmAk IstEmIyorD­u. YılmAz’ın Bu sorulArA CEvAp vErmEsI GErEkIyor. CHP’lIlEr Bu sorulArı yüksEk sEslE sormAyA BAşlArsA BırAkın o koltuktA oturmAyı Yılmaz’ın kurultAy sAlonunA BIlE GIrEmEyECE­ğI söylEnIyor. TABII sADECE Bu soru IşArEtlErI DEğIl, Yılmaz’ın GEçmIşI DEşIlDIkçE DAHA nElEr nElEr çıkACAk? O GEçmIşIn En kIrlI yAnı, FETÖ IlE IlIşkIsIyD­I. IrAk Kürt BölGEsInDE­kI FETÖ’CülErlE BuluşmAlAr­ının FotoğrAFlA­rı mEDyADA yAyınlAnın­CA sADECE şunu DEmEklE yEtInDI: “Ben herkesle fotoğraf çektiririm.”

ACABA o kADAr BAsIt mIyDI? MIllEtvEkI­lI olDuğu mEmlEkEtI ArDAHAn’DA söylEnEnlE­r Bu IlIşkInIn HIç DE o kADAr BAsIt olmADığını, özEl BIr GEçmIşE DAyAnDığın­ı GöstErIyor. BölGEnIn yErEl GAzEtECIlE­rInDEn Sürmeli Kılıç AnlAtıyor:

“Seçim döneminde dayımın oğlu Taşhan Deniz bana gelip, ‘SEn BölGEDE EtkIlIsIn Öztürk YılmAz’A DEstEk vEr’ dedi. Şaşırmıştı­m, çünkü dayımın oğlu Taşhan sicilli bir Fetullahçı’ydı, yani FETÖ’cüydü. Ben destek veremeyece­ğimi söyledim, ertesi gün bu kez Öztürk Yılmaz’la geldi. Destek olmam için ısrar ettiler ben yine kabul etmedim. Bu ikisi çocukluk arkadaşıyd­ı ama Taşhan arkadaşlık nedeniyle destek verecek bir insan değil, koyu bir cemaatçiyd­i. Ayrıca onun 15 Temmuz öncesi buradaki bölge komutanıyl­a yemek yediği hatta Kandil’le ilişkisi olduğu da ciddi ciddi konuşuluyo­r. Şimdi FETÖ’den aranıyor, kaçak yani, o komutan da tutuklu...”

YılmAz’ın Bu sorulArA nE CEvAp vErECEğInD­En çok CHP’nIn Bu IDDIAlAr kArşısınDA nAsıl BIr tutum AlACAğı mErAk EDIlIyor.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye